Haberler

Feyzioğlu, Doğu Karadeniz Baro Başkanları Toplantısına Katıldı

Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Doğu Karadeniz Baro Başkanları toplantısında meslek hayatında 25, 40 ve 50 yılını dolduran avukatlara onur plaketi verdi.

Feyzioğlu, Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası'nın açılışına katıldı (ek)

HİZMET ÖDÜLLERİNİ VERDİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Doğu Karadeniz Baro Başkanları toplantısında meslek hayatında 25-40 ve 50 yılını dolduran avukatlara onur plaketi verdi.

Trabzon'da bir otelde düzenlenen törende konuşan asında Feyzioğlu, "Keşke sizlerin bize bıraktığı Türkiye'den, daha iyisini biz de genç kardeşlerimize bırakabilsek. An itibariyle biraz sıkıntılı görünüyor bu. Fakat birlikte, sizin tecrübeniz ve bizim de koşturmamızla Türkiye'nin çok daha güzel, çok daha parlak ve mutlu bir geleceğe yelken açacağını biliyorum. Türkiye'de çıkış yolu iki kelimeyle ifade edilecek: Biz milletiz. İşte bu bizim çıkış yolumuz olacak. Biz milletiz diyebilmek için, biz paydasında buluşmamız lazım. İşte o payda Türkiye'de herkes için hukuk, herkes için adalet. Kanun önünde eşitlik, sosyal adalet. Biz milletiz diyebilmek için bu milletin ihtiyaç duyduğu birleştirici güç, ortak lisan, biz hukukçuların ve biz avukatların konuştuğu lisan. Hukukun üstünlüğü, demokrasi, artık evrenselleşmiş insan hakları. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde avukatların omzuna hiç bu kadar bir yük binmemişti. O yüzden hem bilincinde olalım, hem de gelin bu yükü birlikte kaldıralım.Bu yükü birlikte kaldırırken, önümüzde emsal meslek ustalarımız olan büyüklerimizdir" dedi.

Konuşmanın ardından Trabzon Barosu Başkanı Orhan Öngöz tarafından Feyzioğlu'na Trabzon işi telkariden yapılan bir plaket takdim edildi. Metin Feyzioğlu törenin son bölümünde meslek hayatında 25-40 ve 50 yılını dolduran meslektaşlarına plaketlerini takdim etti.

GAZETECİLERLE SOHBET ETTİ

Metin Feyzioğlu daha sonra Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Gazetecilerle sohbet eden Feyzioğlu, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bir hukukçu olarak siyasetin hukuka her noktada tahakküm ettiğini görüyorum. İşin çivisinin çıktığını görüyorum. Doğru karara da şaibeli, yanlış karara da şaibeli diye yaklaşıyoruz. Çünkü doğru ile yanlışın karıştığı bir dönemden geçiyoruz. Kurumlarımızı çok yıprattık. O kadar çok yıprattık ki, hiç bir kurumun doğru karar verdiğine kimse inanmaz hale geldi. Bütün izlerin birbirine karıştığı bir ortamda artık bilgisayar terimiyle bir format atmak lazım. Bu böyle gitmez. Bu ülkenin sporu da, siyaseti de, adliyesi de böyle gitmez. Biz kurumları çökerttik. Hukuk devleti arıyorduk. Hukuk devletini bulma üzereydik elbirliğiyle. Yolda bir anda makas değişiverdi, başka yöne kaydık. Bütün kurumlar ama. Biz sistemi kuramadık. Sistem kurmamız gerektiğini düşünüyorum. Yargıyı birilerinin yol açma mekanizması olmaktan çıkartmalıyız. Türkiye geçmişinde hiçbir zaman bu girdaptan kurtulmadı. Türkiye'de her kesim bir dönem iktidar oldu, muhalefet de oldu. İktidardayken zulmetti. Muhalefetteyken mazlum oldu. Fakat bir şeyi hiç değiştiremedik; zulüm bu topraklarda hep baki kaldı. Sarkaç şuraya da buraya da vurdu. Bunu artık ortada tutalım. Kutuplaşma çok tehlikeli. Bugünün Türkiye'sinde geçmişe kıyasladığımda en büyük tehdit kutuplaşıyor olmamız. Duygusal kopuş olması."

'ZERRE KADAR KORKMUYORUM'

Feyzioğlu, bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanıyla polemiğe giriyorsunuz? Korkmuyor musunuz?" sorusunu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:

"Ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı ile kavga etmekten mutluluk duyan bir insan değilim. Ben ülkemin cumhurbaşkanının 77 milyonunun cumhurbaşkanı olmasını hayal eden birisiyim. Ülkemin başbakanının kendisine oy vermeyenlerin de başbakanı olmasını hayal eden biriyim. Her vesileyle de bunu söylüyorum. Sayın başbakanın da cumhurbaşkanını da doğrusuna doğru, yanlışına yanlış derim. Sorun şu; zatı muhteremler artık bırakınız yanlışlarına yanlış denmesine tahammülü, basit önerileri bile hakaret kabul etmeye başladılar. Bu, iktidarın getirdiği, önlenebilirken bir sebeple önlenmeyen güç zehirlenmesi. Allah hiç kimseyi bu dünyada kendisine hatasını söyleyecek gerçek dostlardan mahrum etmesin. Herkese de etrafında doğru söyleyecek insanları mutlaka dört elle sarılıp bulunduracak aklı, fikri versin. Bugün akıl tutulması yaşamamızın sebebi; istişare mekanizmalarının Türkiye'de çökmüş olması. Korkuyor muyum; zerre kadar korkmuyorum. Ben milletime borçluyum; çalışmak. İki Allah'a can borcum var. Başka da borcum yok. Kaderimizde ne varsa onu yaşarız, nasibiniz neyse bu dünyada onu alırız."

TRABZONSPOR DİVAN KURULUNU ZİYARET ETTİ

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, son olarak Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı'nı ziyaret etti ve Divan Kurulu Başkanı Avukat Ali Sürmen ile görüştü. Sürmen, Feyzioğlu'na arkasında adının yazdığı 61 numaralı Trabzonspor forması hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Doğu Karadeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title