Haberler

Trabzon'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin El Bab kentinin teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci etabının sona erdiğini belirterek, "Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin El Bab kentinin teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci etabının sona erdiğini belirterek, "Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekatlara yeni isimler vereceğiz. Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine, PKK'sıyla YPG'siyle DEAŞ'ıyla FETÖ'süyle çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar Allah'ın izniyle Türkiye'nin ve Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacaktır." dedi.

Erdoğan, Atatürk Alanı'ndaki toplu açılış töreninde, 16 Nisan'daki halk oylamasında "evet" diyerek dostların yüreğine ferahlık, düşmanların kalbine korku salınacağını belirtti.

Alandakilere buna "Hazır mıyız?" diye soran ve "evet" yanıtı alan Erdoğan, "Sevda türkülerinde bile 'Haydi gülüm yandan yandan, biz korkmayız ondan bundan' diye meydan okuyan Trabzonlu, 16 Nisan'da 'evet' diyerek ülkesine bulaşanlara haddini bildirmeye hazır mı?" ifadesini kullandı. Erdoğan, "evet" karşılığı veren vatandaşlardan halk oylamasına kadar kapı kapı dolaşmalarını, tanıdıklarını, akrabalarını aramalarını ve sandığa gitmeyen kimse bırakmamalarını istedi.

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı'nı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Suriye'de El Bab'ın da teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci etabını sona erdirdik. Şu anda bitti. Bundan sonra da olacaktır. Durmak yok yola devam. Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekatlara yeni isimler vereceğiz. Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine, PKK'sıyla YPG'siyle DEAŞ'ıyla FETÖ'süyle çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar Allah'ın izniyle Türkiye'nin ve Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacaktır.

Siz bakmayın terör örgütlerinin kimi Avrupa ülkelerini arkalarına alıp efelenmeye başladıklarına. Türkiye güçlü olduğu, kararlı bir şekilde yoluna devam ettiği sürece Avrupa ülkelerinin de böyle devam etme şansı yoktur. Zor, oyunu bozar. Biz terör örgütleri üzerinden kurulan bu oyunu zorla da olsa bozacağız."

Türkiye'nin bu tezgahlarla ilk defa karşılaşmadığını dile getiren Erdoğan, aynı zihniyetin bir asır önce de aynı talepleri ifade ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, talepte bulunanların o dönem "Hasta adam" ifadesini kullandığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Hasta adam dedikleri bu ülkeyi ellerinde cetvelle kağıt üzerinde parsel parsel bölmüşlerdi. Çanakkale'de ve İstiklal Harbi'nde bu oyunu bozup önümüze koydukları haritaları cetvelleriyle birlikte hazırlayanlara iade ettik. Son 3 yıldır her fırsatı kullanarak, imkanı değerlendirerek bize diz çöktürmeye, bize yeniden hasta adam muamelesi yapmaya çalışıyorlar. Bu Feto denilen alçağı bunun için beslediler, bunun için üzerimize gönderdiler, 40 yıldır bu topraklarda bunu beslediler. PKK'yı bunun için çukurlar üzerinden sahaya sürdüler. Suriye'de YPG/PYD diye bir maşayı bunun için icat ettiler, DEAŞ'ı bunun için besleyip büyüttüler. Avrupa'da bizim bakanlarımızın konuşacakları salonların anlaşmalarını, uçaklarının uçuş izinlerini iptal ederek engelleyenler kendi şehirlerini polis himayesindeki terör örgütlerine teslim ettiler."

"Hesabı mutlaka sorulacak"

Almanya'nın, Avusturya'nın, Belçika'nın, Hollanda'nın, İsviçre'nin ve İsveç'in bu davranışı sergilediğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hele Hollanda'nın ülkemizin bir kadın bakanına tüm uluslararası antlaşmaları ve teamülleri çiğneyerek yaptığı terbiyesizlik var ki hesabı mutlaka sorulacak. Arabanın içine mahkum ettiler. Orada bir gencimizin, Trabzonlu hemşehriniz, o kardeşimizin üzerine itlerini, köpeklerini saldırttılar. Onlar atlarıyla itleriyle gele dursunlar, gereken dersi alacaklar. Türkiye'nin bir kabile devleti olmadığını, kendisine yapılan her iyiliğin karşılığını verdiği gibi her terbiyesizliğin hesabını da mutlaka soracağını bilmeyenlere göstereceğiz. Tabii bu işler sabır gerektirir. 'Men sabera zafera'. Sabreden kimse zafere ulaşır. Bu işler soğukkanlılıkla, stratejiyle olur."

"Sabırla koruk helva olur" atasözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ülkemize yönelik terbiyesizliklerin gerisinde bin yıllık, 500 yıllık karın ağrılarının yattığını çok iyi biliyoruz. Türkiye'yi yarım asırdan fazla zamandır Avrupa Birliği kapısında bekletenlerin hesabını çok iyi biliyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere, "16 Nisan'da 'evet' diyerek, Türkiye'ye terbiyesizlik yapanlara en güzel cevabı veriyor muyuz? 16 Nisan'da 'evet' diyerek terör örgütlerini Türkiye'ye tercih edenlere hadlerini bildiriyor muyuz?" diye sordu. "Evet" yanıtı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'daki Trabzonlulara da seslenerek, şunları söyledi:

"Sakın ha şu 6 gün sandıkları ihmal etmeyin, 'Sandıklara gidin' diyorum. Alın terinizle, emeğinizle, yüreğinizle orada sahip olduğunuz her şey sizin hakkınızdır. Demokratik ve ekonomik haklarınıza çok iyi sahip çıkın. Türkiye tüm imkanlarıyla, kurumlarıyla dünyadaki tüm kardeşlerinin yanındadır. Biz nerede olursa olsun vatandaşlarımızın haklarını, hukuklarını, geleceklerini korumakta kararlıyız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. 16 Nisan'da Avrupa'daki sandıklardan çıkacak sonuç, size şaşı bakan yönetimlere vereceğiniz en büyük mesaj olacaktır."

"Çılgın Türkleri durduramayacaksınız"

Sahada başa çıkamayanların Türkiye'yi bel altı vuruşlarla yıpratmaya çalıştığını ifade eden Erdoğan, "Bir Alman dergisi yine ülkemizi karalayan bir kapak yapmış. Neymiş? 'Terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadele Türkiye'yi sarsıyor'muş. Ben de diyorum ki onlar böyle söylüyorsa siz bu mücadelenin Türkiye'yi güçlendirdiğinden emin olun. Neymiş? 'Türk ekonomisinin üzerinde hayaletler dolaşıyor'muş" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliğinin yüzde1,5 büyüdüğü bir dönemde Türkiye'nin yüzde 2,9 büyüdüğüne dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Asıl hayalet onların üzerinde demektir. Neymiş? 'Yabancı yatırımcı gelmiyor'muş. ya Türkiye'ye 2015'te 17,5 milyar dolar, geçen yıl ise 12,5 milyar dolara yakın uluslararası yatırım geldi. Biz gelmeden önce yıllık ortalama 1 milyar yatırım gelirdi. Ama biz geldikten sonra bir ara 23 milyar dolara kadar çıktı, başbakanlığımda. Şimdi de 17,5 - 12,5 milyar dolar bunlar, sürekli evelallah koşuyoruz, kovalıyoruz daha da iyi olacak. İşte ihracat. Bak, yine patlayıverdi. Daha iyi olacak. Oradaki gerilemenin sebebi de biz değiliz. Zira aynı dönemde tüm dünyada uluslararası yatırımlar üçte bire yakın düşüş gösterdi. Üstelik geçen yıl ülkemize yapılan uluslararası yatırımların yarıdan fazlası 15 Temmuz darbe girişiminin ardından geldi. Bu yıl geçen yıldan daha iyi bir seviyeye çıkacağımızın işaretlerini şimdiden almaya başladık. Daha da önemlisi artık ülkemize katma değeri daha yüksek yatırımlar geliyor. Anlaşılan o ki darbe girişiminin bile engelleyemediği bir büyümeden ve uluslararası sermaye girişiminden rahatsız olanlar bu şekilde başarımızı gölgelemeye kalkıyorlar. Bak, şimdi sesleniyorum onlara, Rize Havalimanı'nın bugün temelini attık, bize olumsuz yaklaşanlar inşallah bundan sonra oraya da inecekler. Aynen Ordu-Giresun Havalimanı gibi o da denizin üzerinde bir havalimanı. Türkiye bu ya. Çılgın Türkleri durduramayacaksınız, Türkiye'nin önünün böyle operasyonlarla kesildiği günler geride kaldı. Eski Türkiye yok artık."

İstanbul'da yapılan dünyanın en önemli havalimanının ilk etabının gelecek yıl açılacağını ifade eden Erdoğan, yıllık yolcu kapasitesinin 90 milyon olacağını, 2022 sonu, 2023 yılı itibarıyla bunun 150-200 milyona çıkacağını vurguladı. Erdoğan, "Sıkıntı bu işte. 'Ya bu Türkler ne yapıyor' diyorlar." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İhsan Anlı kimdir? Müge Anlı'nın babası İhsan Anlı yaşıyor mu, kaç yaşında? Yeni Renault Duster ne kadar? Renault Duster Bursa'da mı üretilecek? Yeni Renault Duster özellikleri! Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title