Haberler

Trabzon'da 'Alo 190 Fetva Hattı'nı En Fazla Bayanlar Arıyor

Trabzon İl Müftülüğü bünyesinde 2012 yılının Mart ayından itibaren hizmet vermeye başlayan 'Alo 190 Fetva Hattı'nı en fazla bayanların aradığı belirtildi.

Trabzon İl Müftülüğü bünyesinde 2012 yılının Mart ayından itibaren hizmet vermeye başlayan 'Alo 190 Fetva Hattı'nı en fazla bayanların aradığı belirtildi.

Günde telefonla yaklaşık 60 kadar sorunun yöneltildiği 'Alo 190 Fetva Hattı'na promosyondan banka kredisine kadar bir çok soru yöneltiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon İl Müftülüğü Merkez Vaizlerinden Mehmet Ali Topal, "Alo Fetva Hattımız 2012 yılının 3 ayından beri faaliyette olup özellikle parasal, ibadetler, zekatla ilgili soruların yanı sıra komşuluk, hak, hukuk, miras meseleleriyle ilgili sorular en fazla karşılaştığımız soruların başında geliyor. Örneğin 'ev alacağım acaba kredi kullansam caizmidir ", 'nasıl bir yol tavsiye ederseniz", bazen promosyon konusunda. 'Bu konuda bankanın verdiği kar faizmidir, değilmidir ' Harammıdır, nasıldır?' diye. Bu konuyla ilgili net bir cevap vermekten çekiniyoruz. Çünkü haramlığını ve hellalığını söyleyenler var. Biz şüpheli olan konularda kişilerin bundan uzak durmasını tavsiye ediyoruz. Eğer promosyonu alırlarsa fakir fukaraya versinler. Yani almasınlar demiyoruz. Kendileri parasal yönde çok ciddi müşgül durumda ise kendisi kullanması fetva verilebilir. İslam dininde şüpheli şeylerden uzak durulması peygamberimiz tarafından tavsiye edilir. Eğer bir şeyin hellalliği, haramlığı söz konusu ise yani o şey için kimileri helal kimileri haram diyorsa o şeyin haram olduğunu düşünüp ondan kaçınmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Fetva Hattı'na bayanların daha çok başvurduğunu hatırlatan Topal, "Fetva hattına daha ziyade bayanların başvurduğunu söyleyebiliriz. Genellikle kendileriyle alakalı hususi durumlarını sordukları oluyor. Mesela doğum kontrolü konusu, aile içi problemler hatta tüp bebek durumunu bile soranlarla karşılaşıyoruz. Hattımızı hergeçen gün arayanın sayısı artıyor. Özellikle Ramazan aylarında bu sayının arttığını söyleyebiliriz. Ramazan ayının ortalarında sayı azalırken başlarında ve sonlarında sayının daha çok arttığını görüyoruz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Topal Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title