Haberler

Trabzon'da "3. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" Açıldı

Trabzon'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı.

Trabzon'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen  "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Salonunda düzenlenen fuarın açılışına katılan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, istihdamın, sadece gelişmekte olan ülkelerin değil, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin ve iktidarlarının birinci gündem maddesi olduğunu söyledi.

Genel Müdürlüklerinin ülke genelinde 30 büyükşehirde düzenledikleri fuarlarla istihdam piyasasının ihtiyaç duyduğu unsurlara dikkati çekmek istediklerini belirten Uzunkaya, 2002 yılında bir yılda 65 bin insanın işe yerleşmesinde aracılık eden İŞKUR'un,  2013 yılında 671 bin, 2014'ün ilk 9 ayında ise 650 bin kişinin işgücü piyasasına kazandırılmasını sağladığını kaydetti.

Uzunkaya, ülkede işverenlerle büyük çapta yüzyüze görüşme yaptıklarını ifade ederek, Trabzon'da da 2 bin 283 iş yerini dolaşarak iş piyasasının eleman ihtiyaçlarını tespit ettiklerini anlattı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de aktif işgücü yönetmeliğinde İŞKUR'un yeni bir düzenlemeyle kurslar konusunda daha fazla esneklik ve piyasanın ihtiyaçlarını dayanan kurslara yeniden yön verdiğini ifade etti.

Trabzon Ticaret Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise bu fuarlarla istihdama katkı sağlama konusunda işverenlerle çalışanları bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirtti. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title