Haberler

Toyota Türkiye 20. Yılını Kutluyor

Güncelleme:

Üretimde 20. yılını kutlayan Toyota Sanayi Türkiye A.Ş, fabrikanın kapılarını basın mensuplarına açtı.

Üretimde 20. yılını kutlayan Toyota Sanayi Türkiye A.Ş. fabrikanın kapılarını basın mensuplarına açtı. Kutlama için Sakarya'ya gelen Toyota Motor Avrupa Başkan ve Ceo'su Didier Leroy, Toyota Türkiye fabrikasını ana ihraç merkezi yapmak istediklerini söyledi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş üretimde 20. yıla ulaşmasının coşkusunu bugün yaptığı törende 3 bin 500 çalışanıyla birlikte kutladı. Türkiye'nin ihracat liderleri arasında yer alan Toyota Otomotiv Sanayi, halen Corolla ve Verso modellerini üretiyor. 2014 yılı sonunda 135 bin otomobil üretmeyi ve bunun yüzde 85'ini ihraç etmeyi planlayan Toyota Otomotiv Sanayi, yıl sonunda iki milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmayı planlıyor. 1994 yılından bu yana Sakarya'daki tesisinde üretim ve ihracat faaliyetlerini yürüten Toyota Otomotiv Sanayi, yakın gelecekteki üretim ve yatırım artışı için hazırlıklarını sürdürüyor. 20. yıla özel yapılan kutlamalar kapsamında fabrikanın çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme toplantısında konuşan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Ceo'su Orhan Özer, "Tesisimiz, başarılı performansı sayesinde üretim ve yatırım artışına layık görüldü. Tüm ekip arkadaşlarım, her bir çalışanımız bugünkü başarımızda pay sahibidir. Her zaman uyumlu işbirliği içinde olduğumuz ve katkılarını bundan sonra da sürdüreceklerinden emin olduğum yan sanayimize de çok güveniyoruz. Destekleri için tüm iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

20. üretim yılı için gerçekleştirilen kutlamalara katılmak üzere Sakarya'ya gelen Toyota Motor Avrupa Başkan ve Ceo'su Didier Leroy, "En büyük gücümüz ürün kalitesi. Japonya'da neyse Türkiye'de de onu görüyor ve gurur duyuyoruz. Türk ekonomisinin gücüne güveniyoruz. Türkiye fabrikamızdaki üretimi artırmayı hedefliyoruz. Mevcut modelin Türkiye'de üretilmesi de olabilir, yeni model de düşünülebilir. Türkiye'yi ana ihraç merkezi yapmak, dünya çapında desteklemek istiyoruz" diye konuştu.

Toyota Türkiye Fabrikası'nda üretilen Verso ve Corolla modellerinin yanında bir üçüncü model üretimi yapılıp yapılmayacağı konusunda konuşan Leroy, şunları söyledi: "Mevcut bir modeli burada üretiriz, belki yeni bir model üretiriz. Türkiye çok geniş bir bölgeye ihracat yapabilir lokasyonda. Yeni bir model burada üretebilecek seviyede ama kararı aldığımızda, karar netleşince paylaşacağız. ya mevcut aracın hacmini artırırız ya da yeni bir model üretiriz. Üçüncü model için atılmış herhangi bir adım yok. Bunun için çok ciddi kararlar vermemiz gerekiyor."

Leroy, Hibrit otomobil konusunda ise Türkiye'de de bu araçlara talep artması halinde burada da üretimi düşünebileceklerini vurguladı. Toplantının ardından Toyota Türkiye fabrikası basın mensuplarına tanıtıldı.

Bugüne kadar yapılan toplam yatırımın 1.9 milyar dolara ulaştığı Toyota Otomotiv Sanayi, 2002 yılında ihracata başladı ve kümülatif ihracat tutarı 20 milyar doları geçti. Eylül 1994 den bu yana üretilen 1.5 milyon otomobil modelleri şunlar: Corolla (Corolla Wagon dahil olmak üzere yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve halen onbirinci nesil), Auris (2007-2012 döneminde üretildi), Verso (2004 yılında başladı, 2009 yılından bu yana mevcut model). - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Toyota Otomotiv Toyota Türkiye Didier Leroy Sakarya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title