Haberler

Torba Kanunu Tasarısı" TBMM Genel Kurulu'nda

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "Basit şeylerden fırsat kollamayın.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 17 Aralık operasyonu sonrası yaşananları eleştiren muhalefet milletvekillerine, "Basit şeylerden fırsat kollamayın. Siyaset üretin, söylem üretin, proje üretin. Proje yok, ancak geliyorsunuz, sözcüklerden, cümlelerden bir şey vurmaya çalışıyorsunuz. Bırakın böyle şeyleri" diye seslendi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair "Torba Kanun Tasarısı"nın 4. bölümünün görüşülmesine devam ediliyor.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, önerge üzerinde yaptığı konuşmada, gizli dinlemelerin önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, " Türkiye'de gizli dinleme de ayağa düştü. Uzman çavuş, bekçi düzeyinde. Gelin dört partiden birer üye ile komisyon oluşturalım, iddia ediyorum, bir hafta içinde Türkiye'de gizli dinlemeyi, görüntülemeyi tarihin çöplüğüne gömeriz" dedi.

Bir önerge üzerine söz alan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın "Şunu söyleyebilirim ki iktidar partisinin değerli milletvekili arkadaşlarıma; eğer Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan korktuğunuz kadar Allah'tan korksanız, korkarsanız bu yolsuzluklara, hukuksuzluklara dur dersiniz" ifadesine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

Akçay, iktidar milletvekillerinin tepkileri üzerine ise "Apseye böyle dokunulur. Apse olmuşsunuz. Apse var, dokununca zıplıyorsunuz. Ülkenin manevi, milli değerleri ayaklar altına alındı, hakaretler edildi bu kürsüden gıkınız çıkmadı. 'Recep Tayyip Erdoğan' deyince hemen havaya zıplıyorsunuz" dedi.

-"Sayın Bahçeli duysaydı herhalde sizlerin kulağını çekerdi"

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "burada siyasi parti gruplarını eleştirebiliriz, herşeyi söyleyebilir ve maalesef iş zıvanadan da çıktı, hakaret de serbest olmaya başladı" diyerek Akçay'ın sözlerini tepki gösterdi. Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir Müslüman korkulacak bir şeyi, yaratıcısından başkasını göstermez, göstermemek de gerekir. Kalkacaksınız bu partiyi, bu grubu eleştirmek için 'Recep Tayyip Erdoğan'dan korktuğunuz kadar Allah'tan da korksaydınız' diyeceksiniz ve bir Müslüman hakkında böyle bir fetvada, iddiada bulunacaksınız. Siz kendinizi şirk koşarak bu noktaya getiriyorsunuz. Siz yaratıcıyla paralel hale getiriyorsunuz, ne söylediğinizi farkında değilsiniz. Milletvekilimiz hakkında bir ifade kullandınız, o milletvekili arkadaşımızın yaptığı bir konuşma ile ilgili 'Cenab-ı Hakk'ın emrettiği bütün güzellikleri üzerinde toplamış bir lider' derken... Bu kadar basit şeylerden fırsat kollamayın. Siyaset üretin, söylem üretin, proje üretin. Proje yok, ancak geliyorsunuz, sözcüklerden, cümlelerden bir şey vurmaya çalışıyorsunuz. Bırakın böyle şeyleri. Buraya geleceksiniz muhalefet partisi, siyaset üretin, bir milletvekilinin dil sürçmesiyle ilgili konuyu getirecek, burada gündem haline getirecek. Yazıklar olsun. Sayın Bahçeli duysaydı herhalde sizlerin kulağını çekerdi diye düşünüyorum."

Elitaş'ın sözlerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural tepki gösterdi. Elitaş ve Vural arasında sözlü tartışma yaşandı.

-"Ağzımdan eksik bir kelime çıktı"

Daha sonra söz alan AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, bir süre önce yaptığı bir konuşmadaki dil sürçmesinin siyasi malzeme haline getirilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ağzımdan eksik bir kelime çıktı, sürç-i lisan ettiğimi, kastımın bu olmadığını, defalarca şahsım da Grup Başkanvekillerimiz de, Genel Başkan Yardımcımız da açıkladı.  Buradan bir defa daha ifade ediyorum, kastım bu değildi. Haşa, bunu dille söylemek değil, kalpten bile geçirmenin şirke gireceğini, şirk olduğunun bilincindeyim. Bunun siyasi malzeme haline getirilmesine de çok üzgünüm ve kınıyorum. Bunun şirk olduğunu defalarca söylüyorum. Bunda kastım bu değildi. Ama bizi üzen şudur; böyle bir konunun, 'Müslüman'ım' diyen bir kişinin, böyle bir eksik konuşmadan dolayı böyle bir olayla karşı karşıya gelmesinden dolayı, üzerinden siyaset, polemik yapılmasından dolayı bizi üzmüştür. Haklısınız, eyvallah, bunu eksik konuştuğumu defalarca ifade ettim. Bir kere daha söylüyorum, ama şundan emin olunuz ki Allah kimseyi bu eksiklikle karşı karşıya getirmesin. Siz öyle bir şeyle karşı karşıya geldiğinizde biz iyi niyetle bakarız."

-"Bu bir gedik kapama yasasıdır"-

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, önerge üzerine yaptığı konuşmada bilişim savcılarına verilmesi gereken görev ve yetkilerin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) verilmesini eleştirdi. Düzenlemedeki problemlerden birinin yargının yetkisinin bürokrata verilmesi olduğuna belirten Aksünger,  düzenlemedeki sorunların çözülmemesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde de Türkiye'yi zor durumda bırakacağını savundu.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, getirilen düzenlemenin bir operasyonun parçası olduğunu, sosyal medyanın kontrol altına alındığını ifade etti. İnternet düzenlemesinde yetkiyi TİB'e vermenin vahim bir hata olduğunu, yapılması gerekenin yargıya güvenmek ve yetkilendirmek olduğunu anlatan Aldan, "Devlet yönetiminde kurumlar ve kurallar esastır. Ama bugün emanet memurlar esas hale gelmiştir. Mutemet memurlara devlet teslim edilmiştir" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Elitaş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title