Haberler

Torba Kanun Tasarısı" TBMM Genel Kurulu'nda

CHP'li Özcan: "Hükümet İsrail'e karşı yeterli adım atmadı.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, hükümetin İsrail'e karşı yeterli adım atmadığını ve diplomatik ilişkilerin derhal kesilmesi gerektiğini söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Özcan'a, "AK Parti'nin samimi olup olmadığını Filistin'e soracaksınız. Filistin'de en çok verilen isimlerden biri Recep Tayyip Erdoğan. Neden başkalarının ismi verilmiyor" diye cevap verdi.

İş Kanunu'nda değişiklik yapan ve kamu alacaklarının yapılandırılmasını öngören "Torba Kanun Tasarısı"nın TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri devam ediyor.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, tasarının taşeronlaşmayı yaygınlaştıracağını savunarak, "Bu düzenlemeyle müzisyeni kasapta, kasaptakini müzede görevlendirmek çok mümkün" dedi.

Taşeronluğun Meclis'te de bulunduğunu anlatan Kaplan, "Meclis'te ne kadar taşeron var biliyor musunuz? Üniversite bitirmiş, yüksek lisans yapmış birinin 10 yıl çay ocağında çalışması ne kadar doğru?" diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmada "HDP'nin Meclis'te olmaması gerektiğini" söylediğini ifade etti. Bu yaklaşımın HDP'yi Meclis'e gönderen halkın iradesine saygısızlık olduğunu belirten Baluken, böyle bir yaklaşımı kınadıklarını söyledi.

Baluken, HDP'nin Meclis'te olup olmamasına yalnızca halkın karar verebileceğini kaydederek, cumhurbaşkanı adayı olan kişilerin ayrıştırıcı değil, tüm halkı kucaklayıcı bir söylem içinde olması gerektiğini aktardı.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Gazze'ye yönelik saldırısından dolayı İsrail'i "terörist devlet" şeklinde niteleyerek, hükümetin İsrail'e karşı yeterli adım atmadığını savundu.

" İsrail'e bağırıp çağırmakla, Peres'i fırçalamakla olmuyor" diyen Özcan, İsrail ile meselenin diplomatik ilişkileri alt düzeye indirmekle çözülmeyeceğini, ilişkilerin derhal kesilmesi gerektiğini söyledi. Özcan, "Sahte kabadayı gibi dolaşıp İsrail'in arkasından birşeyler söylemekle bu iş çözülmüyor" dedi.

Sataşmadan söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Filistin meselesini yıllardır yüreklerinde yaşadıklarını ifade ederek, hiç rol yapmadıklarını söyledi.

AK Parti'nin rol yapıp yapmadığını test etmenin yolu olduğunu belirten Canikli, "Bu parti, bu partinin lideri samimi mi, değil mi bunu Filistin'e soracaksınız, Gazzeliler'e soracaksınız. Filistin'de en çok verilen isimlerden biri Recep Tayyip Erdoğan. Bu ne demek? Neden başkalarının ismi verilmiyor?" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Tanju Özcan Ak Parti Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title