Haberler

Torba Kanun Tasarısı" Genel Kurul'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bozuk orman alanlarına en uygun ve gelir getirici ağaçları diktiklerini belirterek, "Bunları köylülere parsel parsel kura çekip eşit şekilde dağıtıyoruz.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bozuk orman alanlarına en uygun ve gelir getirici ağaçları diktiklerini belirterek, "Bunları köylülere parsel parsel kura çekip eşit şekilde dağıtıyoruz. 3 yıllık bakımı tümüyle bakanlığa, geliri 49 yıllığına vatandaşa ait" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, "Torba Kanun Tasarısı" olarak adlandırılan Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

MHP Grubu adına bölüm üzerinde konuşan Antalya Milletvekili Mehmet Günal, dövizle askerlik ile ilgili maddeyi okuyarak, "Bunu 1000 avroya düşürüyoruz, güzel. Bunu 5 bin, 10 bin, 6 bin yapan kim? Şimdi niye 1000'e düşüyor. Bunun bir mantığının olması lazım. Askerlik gibi bir şeyin parayla, miktarlarla tartışılması kadar küçük düşürücü bir şey yok" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da dün meydana gelen Sultanahmet'teki terör saldırısını kınayarak, "Terör nereden ve kimden gelirse gelsin terördür. Terörün de teröristin de affının olması mümkün değildir" diye konuştu.

HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, ülkede sivil halkın da içinde bulunduğu silahlı bir hareket olduğunu öne sürerek, "Yüzlerce çocuk, kadın, ihtiyar ölüyor. Oradaki insanlar vatandaşımız. Sizin, benim gibi bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyan insanlar" dedi.

Bölüm üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tasarıyla 9 ayrı kanunda değişiklik yapıldığını söyledi.

Orman köylülerini kalkındırmak gerektiğini, bu amaçla 28 eylem planı hazırladıklarını ifade eden Eroğlu, bozuk orman alanlarına geçmişte olduğu gibi sadece çam değil, badem, ceviz, fıstık çamı ve zeytin ağaçları diktiklerini kaydetti. Orman köylülerinin yaşadıkları yerlerde geçimlerini temin etmesi gerektiğini belirten Eroğlu, "Bozuk orman alanlarına en uygun ve gelir getirici ağaçları dikiyoruz. Bunları köylülere parsel parsel kura çekip eşit şekilde dağıtıyoruz. 3 yıllık bakımı tümüyle Bakanlığa, geliri 49 yıllığına vatandaşa ait" dedi.

Bursa'da sanayi, tarım ve turizmin önemli olduğunu, kentte işsizliği azaltmak için Uludağ'da turizmi sürekli canlı tutmak amacıyla doğa ve dağ turizmi master programı hazırlandığına işaret eden Eroğlu, turizmi ve tarımı geliştireceklerini, ayrıca baraj ve gölet inşa ettiklerini, işsizliği azaltarak istihdamı artırmak istediklerini kaydetti.

Giresun'da meydana gelen heyelanla ilgili soruyu yanıtlayan Eroğlu, AFAD üst kurul toplantısında meseleyi gündeme getirdiğini söyledi. Eroğlu, konunun sadece kendilerini değil, diğer bakanlıklar, belediye ve özel idareleri de ilgilendirdiğine dikkati çekerek, "AFAD'ın bir dahaki toplantısında konuyu tek başına ele alacağız. Meseleye el atmamız lazım. Bakanlık olarak Trabzon ve Rize'de çığ ve heyelan için bir çalışma yaptık, gerekirse bunu size de sunarım. AFAD ile ilgili toplantı yapalım. Biz de gerekirse destek verelim" diye konuştu.

Mersin ve ilçelerinin su sorunlarını yeni isale hatlarıyla çözdüklerini anlatan Eroğlu, "Gerek Sorgun, gerekse Pamuklu barajını bitirme sözü veriyorum" dedi.

Ekonomide 2015 yılını çok iyi kapattıklarını, cari açıkta durumun iyi olduğunu belirten Eroğlu, AB ülkeleri ve Japonya'ya bakıldığında Türkiye'nin "gurur verici durumda olduğunu" söyledi.

Kahramanmaraş'taki ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili soruya karşılık Eroğlu, ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını, kentteki açık alanları ağaçlandıracaklarını ifade etti. Milletvekillerinin ağaçlandırılacak yerlerle ilgili tavsiyelerini alıp birlikte çalışabileceklerini kaydeden Eroğlu, "Ormanlarda, kendimize ait alanlarda ağaçlandırmayı yapıyoruz. Mera olunca müdahale edemiyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Meraları üçe ayıralım. Alan çok iyiyse kalsın, bozuksa iki bakanlık ıslah etsin. Mera olarak kullanılamayacak alanları, mera vasfından çıkarıp bize tahsisini yaparak ağaçlandıralım. Pek çok ilde yapılıyor" diye konuştu.

"Temel kanun" olarak görüşülen tasarının birinci bölümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından birleşime ara verildi.

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Mehmet Günal Antalya Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title