Haberler

Torba Kanun Tasarısı" Genel Kurul'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bozuk orman alanlarına en uygun ve gelir getirici ağaçları diktiklerini belirterek, "Bunları köylülere parsel parsel kura çekip eşit şekilde dağıtıyoruz.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bozuk orman alanlarına en uygun ve gelir getirici ağaçları diktiklerini belirterek, "Bunları köylülere parsel parsel kura çekip eşit şekilde dağıtıyoruz. 3 yıllık bakımı tümüyle bakanlığa, geliri 49 yıllığına vatandaşa ait" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, "Torba Kanun Tasarısı" olarak adlandırılan Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

MHP Grubu adına bölüm üzerinde konuşan Antalya Milletvekili Mehmet Günal, dövizle askerlik ile ilgili maddeyi okuyarak, "Bunu 1000 avroya düşürüyoruz, güzel. Bunu 5 bin, 10 bin, 6 bin yapan kim? Şimdi niye 1000'e düşüyor. Bunun bir mantığının olması lazım. Askerlik gibi bir şeyin parayla, miktarlarla tartışılması kadar küçük düşürücü bir şey yok" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da dün meydana gelen Sultanahmet'teki terör saldırısını kınayarak, "Terör nereden ve kimden gelirse gelsin terördür. Terörün de teröristin de affının olması mümkün değildir" diye konuştu.

HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, ülkede sivil halkın da içinde bulunduğu silahlı bir hareket olduğunu öne sürerek, "Yüzlerce çocuk, kadın, ihtiyar ölüyor. Oradaki insanlar vatandaşımız. Sizin, benim gibi bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyan insanlar" dedi.

Bölüm üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tasarıyla 9 ayrı kanunda değişiklik yapıldığını söyledi.

Orman köylülerini kalkındırmak gerektiğini, bu amaçla 28 eylem planı hazırladıklarını ifade eden Eroğlu, bozuk orman alanlarına geçmişte olduğu gibi sadece çam değil, badem, ceviz, fıstık çamı ve zeytin ağaçları diktiklerini kaydetti. Orman köylülerinin yaşadıkları yerlerde geçimlerini temin etmesi gerektiğini belirten Eroğlu, "Bozuk orman alanlarına en uygun ve gelir getirici ağaçları dikiyoruz. Bunları köylülere parsel parsel kura çekip eşit şekilde dağıtıyoruz. 3 yıllık bakımı tümüyle Bakanlığa, geliri 49 yıllığına vatandaşa ait" dedi.

Bursa'da sanayi, tarım ve turizmin önemli olduğunu, kentte işsizliği azaltmak için Uludağ'da turizmi sürekli canlı tutmak amacıyla doğa ve dağ turizmi master programı hazırlandığına işaret eden Eroğlu, turizmi ve tarımı geliştireceklerini, ayrıca baraj ve gölet inşa ettiklerini, işsizliği azaltarak istihdamı artırmak istediklerini kaydetti.

Giresun'da meydana gelen heyelanla ilgili soruyu yanıtlayan Eroğlu, AFAD üst kurul toplantısında meseleyi gündeme getirdiğini söyledi. Eroğlu, konunun sadece kendilerini değil, diğer bakanlıklar, belediye ve özel idareleri de ilgilendirdiğine dikkati çekerek, "AFAD'ın bir dahaki toplantısında konuyu tek başına ele alacağız. Meseleye el atmamız lazım. Bakanlık olarak Trabzon ve Rize'de çığ ve heyelan için bir çalışma yaptık, gerekirse bunu size de sunarım. AFAD ile ilgili toplantı yapalım. Biz de gerekirse destek verelim" diye konuştu.

Mersin ve ilçelerinin su sorunlarını yeni isale hatlarıyla çözdüklerini anlatan Eroğlu, "Gerek Sorgun, gerekse Pamuklu barajını bitirme sözü veriyorum" dedi.

Ekonomide 2015 yılını çok iyi kapattıklarını, cari açıkta durumun iyi olduğunu belirten Eroğlu, AB ülkeleri ve Japonya'ya bakıldığında Türkiye'nin "gurur verici durumda olduğunu" söyledi.

Kahramanmaraş'taki ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili soruya karşılık Eroğlu, ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını, kentteki açık alanları ağaçlandıracaklarını ifade etti. Milletvekillerinin ağaçlandırılacak yerlerle ilgili tavsiyelerini alıp birlikte çalışabileceklerini kaydeden Eroğlu, "Ormanlarda, kendimize ait alanlarda ağaçlandırmayı yapıyoruz. Mera olunca müdahale edemiyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Meraları üçe ayıralım. Alan çok iyiyse kalsın, bozuksa iki bakanlık ıslah etsin. Mera olarak kullanılamayacak alanları, mera vasfından çıkarıp bize tahsisini yaparak ağaçlandıralım. Pek çok ilde yapılıyor" diye konuştu.

"Temel kanun" olarak görüşülen tasarının birinci bölümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından birleşime ara verildi.

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Mehmet Günal Antalya Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title