Haberler

    Topraktan Çıkan Servet!

    Topraktan çıkartılan Dünya'nın en kötü oyunu, şimdi ufak bir servet karşılığında alıcı buluyor!

    Atari'nin 2600 modeli oyun konsolu, oyun dünyasında ayrı bir yere sahiptir. Tükiye'de de 80'li yıllarda büyük reklamlarla satışa çıkan Atari dünya çapında bir fenomene dönüşmüş, büyük kalabalıkların video oyunları ile tanışmasına vesile olmuştu. Atari firması sadece konsol satışlarında değil, konsol için özel üretilen oyun kartuşlarının satışından da çok büyük servetler elde ediyordu.

    Ancak, bu büyük başarılar Atari'nin gözünü o kadar kararttı ki, firma 1983 yılında, o dönemin ünlü sinema filmi E.T'nin oyunu için hazırlanan kartuşlardan çok büyük paralar kazanmak ümidiyle milyonlarca adet üretince, hayatının hatasını yaptı ve dünyanın en kötü oyunlarından biri olarak tanımlanan E.T hiç satmayınca,

    Teknoloji dünyasında bir efsane haline gelen bu olay yıllar sonra çözüldü ve Microsoft'un da ön ayak olduğu bir ekip, tarihin ilk "teknoloji arkeolojisi" projesi milyonlarca dolar harcanan dev bir kazı ve arama çalışması ile uçsuz bucaksız çölde,

    İşte o kartuşlardan biri şimdi e-Bay'de satışa çıktı ve görünen o ki, kartuşa sahip olmak isteyen oyun severler açık arttırmada fiyatı 400 dolara kadar yükselttiler. Bakalım kartuş kimin elinde kalacak ve ne kadar fiyat ödenecek?

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title