Haberler

Toprak Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak Açıklaması

Toprak Holding A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, çözüm süresinin başarı ile sonuçlanması durumunda Türkiye'nin ekonomisi başta olmak üzere huzur, sükun ve saadetin artacağını belirtti.

Toprak Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, çözüm süresinin başarı ile sonuçlanması durumunda Türkiye'nin ekonomisi başta olmak üzere huzur, sükun ve saadetin artacağını belirtti.

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki villasında, holding bünyesindeki fabrika müdürleri ile bir araya gelen Halis Toprak, bu yıl ile birlikte önümüzdeki yıl da daha fazla yatırım yaparak üretim ve istihdamı arttıracaklarını belirtti. Gazetecilere, fabrikalarının mevcut durumu, ülkenin ekonomik yapısı ve çözüm süreciyle alakalı önemli açıklamalar yapan Halis Toprak, fabrikalarının yüzde 95'inin çalışmakta olduğunu söyledi. Toprak, "Ülkenin 6 bölgesinde 24 tane fabrikamız var. Bu sene içerisinde fabrikanın yüzde 95'i çalışmaktadır. 24 fabrikadan 22'si şuan çalışıyor. Diğer 2'si de 1 aya kadar inşallah çalışacak. Biz 30 sene bu ülkeye hizmet ettik. Üretim, istihdam, vergi, ihracat, huzur ve saadet bakımından dört dörtlük hizmetlerde bulunduk. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki sanayi üretimdir. Üretim olmadan hayat olmaz. Bu bakımdan sanayiye sahip çıkmak gerekiyor. Burası 6 sene kriz altında kaldı, 4 seneden fazla el konuldu. Bari el koyduklarında 24 tesisi çalıştırsalardı. Memleket çok sıkıntıyla karşılaştı. Devlet bu yüzden 3 milyar dolar vergi kaybı yaşadı. En azından çalışsaydı devlette 3 milyar dolar kasasına girmiş olacaktı. Çok şükür 10 aydır biz devraldık. 4 senedir çalışmayan makinalar paslandı. Yeniden fabrika kurmak zorunda kaldık. İnşallah sonu iyi gelecek. Ülkemizde ürettiğimiz malların ithalatı azaldı, ihracat çoğaldı. Her şeyin başı üretim. Üretim hayati bir meseledir" dedi.

"ÜRETİM HARİÇ DİĞER YÖNLER İYİ"

Türkiye ekonomisini de değerlendiren Halis Toprak, üretim hariç diğer yönlerini iyi gördüğünü söyledi. Halis Toprak, "Başbakan çok geziyor, oralarda çok dost ahbap ediniyor. Onun da faydası var. Böylece ülke dünyada da tanınıyor. İnşaat sektörü iyi gidiyor. İnşallah bu sene biraz düze çıkarız. Sanayinin üreticinin durumu hiç iyi değil. Eskiden fabrika yapmaya teşvik vardı. 10 senedir teşvik falan kalmadı. Bizim teşvik alacağımız vardı. Doğu ve Güneydoğu'ya bile yatırım yaptık, ama teşvik alamadık. Seneye tekrar sanayi üretimi artacak ve teşvik olacak diyorlar. Ama ortada bir şey yok" dedi.

Çözüm sürecini de değerlendiren Toprak, çok güzel bir iş çıkarttıklarını söyledi. Toprak, "Ölümle, öldürmekle bir yere varılmaz. İnşallah oraya da refah ve saadet gelir. O onu öldürür, o onu öldürür bir yere varılmaz. Çok güzel bir iş çıkartılar. Bir an evvel biter. O sıkıntı da kalkarsa Türkiye'nin ekonomisi başta olmak üzere huzur, sükün ve saadeti, itibarı güçlenir ve artar. Sayın Başbakanın burada göstermiş olduğu irade çok büyük bir fayda sağlıyor ve sağlayacak. Bir an evvel huzur, sükün ve refah, saadet gelir. Bugün Doğu ve Güneydoğuya baktığınızda su, toprak kaynakları hep orada. Ama orada devletin yaptığı bir şey yok. Su var, her şey yetişiyor. Allah her şeyi vermiş. Ama bakan yok. Şöyle bir baktığımız zaman yediğimiz, içtiğimizin çoğu oradan geliyor. Ama maalesef biz orayı ikinci plana atmışız. İnşallah huzur gelirse devlette oraya eğilir. Orası güzel gelişirse ülkenin ekonomisi ve yeri de dünyada bambaşka olur" dedi.

Bu arada, Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı da Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler ile birlikte Halis Toprak'ı ziyaret ederek bir süre sohbet etti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Toprak Holding Halis Toprak Bilecik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Afyon lu:

Bozuyuk seramik Fab. Çalıştık maaslarimizi vermedin ahirette hesabı sorulur halis aga kul hakkıyla gittin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title