Haberler

Toplu Tecavüz Edip, 4. Kattan Atmışlar

Güncelleme:

İstanbul'da bir tekstil fabrikasında çalışan Ugandalı Jesica Nankabirwa adlı göçmen kadının, toplu tecavüze uğradıktan sonra 4. kattan atılarak öldürüldüğü iddia edildi.

İstanbul'da bir tekstil fabrikasında çalışan Ugandalı Jesica Nankabirwa adlı göçmen kadının tecavüze uğrayarak öldürüldüğü iddiası, Uganda'nın Ankara Büyükelçiliği'ni harekete geçirdi. Dışişleri Bakanlığı'yla temasa geçen Ugandalı yetkililer, Nankabirwa'nın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma hakkında ayrıntılı bilgi talep etti. Milliyet gazetesinin haberine göre elçilik yetkilileri, tecavüz ve cinayet iddialarını doğruladı. Yerel basına yansıyan bir haberde, Uganda'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Agara Olwa'nın, "Elçiliğimiz olay nedeniyle şoke oldu" ifadesini kullandığı yansıdı.

TOPLU TECAVÜZ İDDİASI

Ugandalı Jesica Nankabirwa (39), para kazanmak için İstanbul'a gelen binlerce göçmenden biriydi. Bir tekstil fabrikasında işçi olan Nankabirwa, 6 Eylül'de cep telefonuna gelen bir arama üzerine evinden çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Bir hafta boyunca karakol karakol gezen arkadaşları, genç kadının cansız bedenini Yenibosna'daki bir Hastane morgunda bularak teşhis etti. Nankabirwa'nın toplu tecavüze uğradıktan sonra balkondan atıldığı iddia edildi.

ÜLKESİNE GÖNDERİLDİ

Uganda Elçiliği ölüm haberini alır almaz Türk Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçti ve bir Ugandalı diplomatı derhal İstanbul'a gönderdi. Genç kadının cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alınarak 17 Eylül'de ülkesine gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

"GÖÇMENLER ARALARINDA 7 BİN DOLAR TOPLADI"

Jesica Nankabirwa'nın ölümü, ülkesi Uganda'da da gündeme oturdu. Bazı yerel basın organları cinayet iddiasını, "İstanbul'da bilinmeyen kişiler tarafından toplu tecavüze uğrayan ve dördüncü kattan atılan Nankabirwa'nın cenazesi ülkesine gönderilmesi için hazır" ifadeleriyle duyurdu. Yerel basında ayrıca, Türk yetkililerin yardım etmemesi nedeniyle Nankabirwa'nın cenazesinin ülkesine gönderilmesi için İstanbul'daki Ugandalı göçmenlerin kendi aralarında 7 bin dolar toplamak zorunda kaldığı yönünde haberler çıktı.

"ELÇİLİĞİMİZ ŞOKE OLDU"

Yerel basına yansıyan bir başka haberde ise Uganda'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Agara Olwa'nın 16 Eylül 2014 tarihinde bir meslektaşına hitaben kaleme aldığı resmi yazıda, "Elçiliğimiz olay nedeniyle şoke oldu. Türk hükümetinden ölüm nedeniyle ilgili bilgi istedik ve aile üyelerinin de gelişmelerden haberdar edilmesini talep ettik" ifadelerine yer verdiği yansıdı. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Milliyet İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu?
500

Yorumlar (20)

mustafa güden:

genel evlerin kapatılması bunun gibi olayları doğuruyor

9
16
yanıtYanıtla
hatayy:

bu kadının neyıne tecavuz etmişler ya millet iyice abazalasmıs ne bulsa tecavuz edıyor

12
9
yanıtYanıtla
ömer yıldız:

bence insanların t. c kimlik numarası gibi DNA larıda sisteme kaydedilsin ve sistem bu gibi olayları sistemdeki DNA kaydından anında bulsun.

18
0
yanıtYanıtla
insanlık:

ahh ahh bılmıyorlarkı Turkıye cınsel aclıgın ugandası afrıkası bılse gelır mıydı cok yazık Allah tan korkmaz kuldan utanmazlar

17
1
yanıtYanıtla
Seda:

Artık idam gelsin bunlar hapis yatıp çıkar devam eder Türkiye''de adelet hiç bir şuç için yok zaten

13
4
yanıtYanıtla
Mustafa:

HANI TURKIYE DIS ULKELERE KARSI SAYGI KAZANMISTI?100 YILDA KAZANILAN SEVGIYI SAYGIYI BU HUKUMET 10 YILDA HARCAYIP BITIRDI. ZENGIN BIRI OLSAYDI ASAGLANIP AYAKLARINI OPECEK KADAR ALCALMIS MILLET. hukumet ve yandaslari halen gozlerini yumsunlar, tecavuzcu pkk lilara kucak acarsan oyle olur iste.

11
5
yanıtYanıtla
Çorum,lu:

Tekstil konfeksiyon atölyelerine bir gidin bakın pislik yuvası kimin eli kimin cepinde belli deyil nerde ipsiz sapsız adam varsa konfeksiyon atölyesinde bulunur. . . .

12
2
yanıtYanıtla
alp:

yol geçen hanı türkiye gelmeyin kardeşim ülkemize yeter be kendimizi doyurduk da sizlere kaldık

3
11
yanıtYanıtla
kara ali:

mal herif almanyada tam 4 milliyona yakin türkiye kökenli var

yanıt0
yanıt0
güzel ülkemm:

işte insan hayvandan on kat aşağıya düşebilir ama türkiye demek yanlış bunun ülkeyle alakası yok insanlığını kaybetmiş hayvanı her yerde bulabilirsin benim ülkemde barbar var ama her yerde bu güzel ülkeyi böyle kötü anılmasına sebep olanları Allah ''a havale ediyorum yoksa bu ülke cennet ama kıymet bilen yok ki

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title