Haberler

Toplu Taşıma Araçlarına Acil Durum Butonu Konulacak

Güncelleme:

Buton, yolcunun kolayca erişebileceği bir noktada bulunacak. Araçlara, takip için GPS, iç ve dış kamera ve kayıt cihazı da kurulacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek şiddet olaylarına karşı, bu araçlara "acil durum butonu" koymayı zorunlu hale getirmeye hazırlanıyor. Çalışmanın, 11 Şubat 2015'te Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, bindiği minibüsün şöförünün tecavüz girişimine direndiği için öldürülmesinin ardından başlatıldığı öğrenildi. Buton, yolcunun kolayca erişebileceği bir noktada bulunacak.

ARAÇLARA KAMERA

Araçlara, takip için GPS, iç ve dış kamera ve kayıt cihazı da kurulacak. Bir tehlike anında yolcu, butona basarak sinyal verecek; GPS üzerinden ilgili aracın konumuna ulaşılacak. Güvenlik güçleri, harekete geçecek ve olaya müdahale edecek.

ŞÖFÖRE UYARI SİSTEMİ

Bakanlık, şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde sıkça karşılaşılan yangın sorunu için de düzenleme yapıyor. Araçlara yangın algılama ve alarm sistemleri kurulacak. Şoför için sesli ve ışıklı uyarı sistemi olacak. Yangın algılama ve alarm sistemi, hem trafikte seyreden hem de yeni imal edilecek araçlar için zorunlu olacak. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mersin Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

İmran:

Çok güzel olur da önemli olan o değil önemli olan erkeklerin kendini düzeltmesi erkekler bu sapıkça duygularını düzeltmedikce Araban inince devam edecekler erkekler sizin cehenneme girmenizin en büyük sebeblerinden biri bu olacak

20
2
yanıtYanıtla
Halk içinMobil-ANDROID:

Bence çok güzel olur, bir kadın olarak bu fikri destekliyorum sonuna kadar..

21
0
yanıtYanıtla
BİNGÖL 12:

önce insanda İslam ahlakı olmak şart Allaha korkusu olmayınca nice masum insanların canına kıyabilirler Cenabı Allah böyle zararlı insanları hidayete ersin

15
2
yanıtYanıtla
tarık:

illa ölümmü lazım

16
0
yanıtYanıtla
YENİBOSNA3401:

Minubusleri kaldirin artik dunyada kalmadi artik minubus sistemi biz hala 70 lerde yasiyok

14
0
yanıtYanıtla
AdaletMobil-ANDROID:

Niyeti bozuk adama acil durum butonu ne fayda eder.

13
0
yanıtYanıtla
Hayaaaaaaa:

Dövüş örenek bizde kötüyü tepe takla ederiz ben biliyorum mesela

yanıt0
yanıt0
ahmet:

uygulamalari sürecegine sorunun köküne dayansana ve yeni nesilleri siddetsiz ve anlayisli büyütün bakin ozaman yirmi sene sonra böyle olaylar nadir yasanir, hastaligi yok edecegine semptomlari yok etmeye calisiyorsunuz. . . bu gidiste hasta ölür. . .

8
0
yanıtYanıtla
kukili:

minibüslerde önüne geleni çalıştırsanız olacağı bu.

6
0
yanıtYanıtla
Sonumuz yaklaşıyor:

Üniverite mezunu olup da aynısını yapan yok mu? Neye göre kime göre belirlenecek. Örnek ver mesela. Kpss sınavıyla memur amir öğretmen alıyorlar bir bakıyorsun yapmadıkları canilik ahlaksızlık kalmamış, tus sınavıyla doktor seçiyorlar ellerinde kalıp ölüyorsun. Sınavlar bile seçilmesi gereken yargıları belirlemiyor ki. İnsanda Allah korkusu, Kuran''la amel olacak ki bunlar olmasın. Hoş , ben müslümanım deyip onun arkasına sığınıp daha beter olanlar da var da ben hakikilerden bahsediyorum

yanıt0
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title