Haberler

Toplam Servetin %92'si 3 Milyon Mudinin

Kesk Tarafından Yapılan Araştırmada, Son Dönemde Gelir Dağılımında Yaşanan Olumsuz Gelişmeler Nedeniyle "Dar Gelirlilerin Birikim Yapamaz Hale Geldiği, Zenginlerin İse Daha da Zenginleştiği" Belirtildi.

KESK tarafından yapılan araştırmada, son dönemde gelir dağılımında yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle "dar gelirlilerin birikim yapamaz hale geldiği, zenginlerin ise daha da zenginleştiği" belirtildi.

KESK Araştırma Merkezince (KESK-AR) yapılan araştırmada, 2002 yılı Aralık ayından 2007 yılı Ağustos ayına kadar 1 milyon YTL ve üzerindeki banka hesaplarının değerinin cari fiyatlarla yaklaşık 4 kat artış gösterdiği kaydedildi.

"Dar gelirliler aylık kazançlarıyla geçinemezken, tüketici kredilerine ve kredi kartına doğru hızlı yöneliş, borçları devasa oranlarda arttırdı" tespitine yer verilen araştırmada, "2002 yılı Aralık ayında tüketici kredileri ile kredi kartı borçları 6 milyar 605 milyon YTL iken, 2007 yılı Ağustos ayında bu miktar yaklaşık 13 kat artarak 84 milyar YTL'ye ulaştı. Aynı dönemde ödenmeyen kredi kartı borcu da 9,5 kat artarak 278 milyon YTL'den 2 milyar 637 milyon YTL'ye yükseldi. Borcunu ödemediği için takibe uğrayan kişi sayısı 200 bini buldu" denildi.

Araştırmada durum, "Dar gelirli birikim yapamaz hale gelirken, zengin daha da zenginleşti. Gelinen noktada 3 milyon mudi toplam servetin yüzde 92'sine sahip durumda" şeklinde yorumlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title