Haberler

Topbaş: "Kavgaları Geride Bırakarak Tertemiz Bir Sayfa Açıyoruz"

Mazbatasını aldıktan sonra çalışanlar ve vatandaşlar tarafından Belediye Sarayı önünde coşkuyla karşılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kavgalar ve gürültüleri geride bırakarak yeni tertemiz bir sayfa açıyoruz.

Mazbatasını aldıktan sonra çalışanlar ve vatandaşlar tarafından Belediye Sarayı önünde coşkuyla karşılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kavgalar ve gürültüleri geride bırakarak yeni tertemiz bir sayfa açıyoruz. Bu tertemiz sayfayı kirletmeden beraberce geleceğe tarihi adımlar atacağız inşallah" dedi.

Mazbatasını alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane Belediye Sarayı'nda mesai arkadaşları ve İstanbullular tarafından büyük coşku ve "İstanbul'un abisi Kadir Topbaş" tezahüratlarıyla karşılandı. Kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür eden Kadir Topbaş, "Bir yerel seçimi geride bıraktık. Bir demokratik yarış yaşandı ve milletimiz milli iradesini sandığa yansıttı. Galibiyet Allah'ın zafer milletindir. Sonuçta milletimiz ülkemiz ve İstanbul kazandı. Bütün İstanbullulara teşekkür ediyorum. Şahsıma gösterilen ilgi nedeniyle ve bugüne kadar hiçbir kula nasip olmamış 3. dönem başkan olarak seçmeleri dolayısıyla İstanbullulara teşekkür ediyorum. Siyasette kazanma kelimesini hiçbir zaman kullanmadık. Bize bir yetki veriliyor. Kazanan millettir" dedi.

Türkiye'de bir takım oyunlar oynandığını belirten Topbaş, " Türkiye'nin istikrarı sorgulandı. Milletimiz bu oyunu sandıkta bozdu. Bundan sonra tüm siyasi partilere bir görev düşüyor. Milletimizi iyi anlamaları, beklentilerini iyi okumaları ve aynı duyguları paylaşmanız gerekiyor. Yoksa sonuç alamazsınız, Türkiye'de iktidara sahip olamazsınız. Milletimiz istikrarın devamına karar verdi. İnanıyorum ki bundan tüm siyasiler kendilerine düşen dersleri çıkarmışlardır. TBB Başkanı olarak sesleniyorum; bu kavga ve gürültüye değer miydi? Dünyada artık hiçbir ülke yalnız yaşamıyor. İnsanlığın kaderi birbirine bağlı. Herkesin milletimizin kararına saygı duyması gerekir. Türkiye'de yeni bir süreç başladı. Tüm seçilen belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. İstanbul'un geleceğini birlikte hazırlayacağız. İstanbullular yetki vererek dünyayla rekabet gücünü arttırmamızı istediler. Biz 77 milyon büyük bir aileyiz, kol kola girdiğimiz zaman Çanakkale destanları yazmış bir milletiz. Evlatlarımızın yarınlarını beraberce hazırlayacağız. Böyle bir sorumluluğumuz var. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkarak vatan toprağında yaşayan insanlar olarak sevgi yumağı oluşturmak zorundayız. Biz beraberce büyük bir milletiz, ayrı gayrı yapamayız. Bin yıllık tarihi olan büyük bir milletin evlatları olarak kısır çekişmeleri bir tarafa bırakarak yarınları birlikte kurmak zorundayız. Bize düşen görev dünyada ezber bozmak ve mazlumların yanında olmaktır" şeklinde konuştu. Ayırım yapmadan İstanbul'un her köşesine hizmet götüreceklerini anlatan Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siyasi mülahazalarla bazı vatandaşlarımız bize oy vermemiş olabilir. Ama hizmetlerimizden bütün İstanbullular istifade edecek. Söylemeye çalıştım; İstanbul'da evlerde su, doğalgaz varsa o biziz. Tertemiz bir İstanbul varsa, çöp yığınları yoksa o biziz. Çöpten elektrik ve kompost gübre üretiliyorsa o biziz. Metrolar ve Marmaray varsa o biziz. İstanbul'da vatandaşlarımızla daha çok içiçe gireceğimiz, açık ve şeffaf bir dönemi başlatıyoruz. Kavgalar ve gürültüler geride bırakarak yeni tertemiz bir sayfa açıyoruz. Bu tertemiz sayfayı kirletmeden beraberce geleceğe tarihi adımlar atacağız inşallah" - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title