Haberler

Toma Sürücüsü Polis 6 Yıl Hapis Cezasının İstendiği Davada Hakim Kaşısına Çıktı

Hayati KILIÇ / İstanbul DHABeyoğlu'nda 1 Mayıs 2016'da kullandığı TOMA ile Nail Mavuş'a çarparak ölümüne neden olan edilen polis memuru Abdurrahman O. "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

Hayati KILIÇ / İstanbul DHA

Beyoğlu'nda 1 Mayıs 2016'da kullandığı TOMA ile Nail Mavuş'a çarparak ölümüne neden olan edilen polis memuru Abdurrahman O. "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

İstanbul 9 Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan polis memuru Abdurahman O. hazır bulundu. Duruşmaya, maktül Nail Mavuş'un oğlu Serdar Mavuş avukatı ile birlikte katıldı.

"TOMA'NIN GÖRÜŞ AÇISI ÇOK DARDIR. KAZA MEYDANA GELMİŞTİR. BENİM KUSURUM YOK"

Abdurrahman O. yazılı savunma yaptı. Yazılı savunmasını tekrar eden polis memuru "1 Mayıs 2016'da toplumsal olaylar nedeniyle Taksim'de kunuşlandık. Görev yerinin değişiklik talimatı alınca hızla acilen belirtiler yere geçmek istediğimde kavşaktan dönerken, yaya yolundan geçmeyen maktülü fark edemedim. Zaten TOMA'nın görüş açısı çok dardır. Kaza meydana gelmiştir. Benim kusurum yok" dedi.

HAYATINI KAYBEDEN MAVUŞ'UN OĞLU : SANIKTAN ŞİKAYETÇİYİM

Şikayetçi Serdar Mavuş ifadesinde "Ölen Nail Mavuş benim babamdır. Ben kazayı görmedim. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Nail Mavuş'un oğlu Serdar Mavuş(28) şikayetçi, polis memuru Abdurrahman O.(24) şüpheli olarak yer alıyor.

"YAYAYA ÇARPARAK ÖLÜMÜNE NEDEN OLDUĞU ANLAŞILMIŞTIR"

Polis memurunun görevi nedeniyle olay yerinde bulunduğu belirtilen iddianamede, "Olay tarihinin 1 Mayıs olması nedeniyle toplumsal olaylara müdahale etmek üzere üstlerinin emirleri doğrultusunda bir yerden bir yere geçmekte olan şüphelinin idaresindeki, Toplumsal Müdahale Aracının (TOMA) Beyoğlu İlçesi Tarlabaşı bulvarı üzerindeki kavşakta Nail Mavuş isimli yayaya çarparak ölümüne neden olduğu anlaşılmıştır" denildi.

Mavuş'un cesedi üzerinde yapılan otopsi sonucunda, kemiklerinin kırıldığı, beyin kanaması, iç ve dış kanama geçirerek öldüğünün tespit edildiği anlatılan iddianamede, polis memuru Abdurrahman O.'nun kazada kusurlu bulunduğu kaydedildi.

YAYANIN KURAL İHLALİ YAPARAK KUSURLU OLDUĞU BELİRTİLDİ

İddianamede maktul Mavuş'un ise "taşıt yolunun karşı tarafına geçmek isteyen yayaların taşıt yolunun yaya ve okul geçidi ile kavşak giriş ve çıkışları yanında herhangi bir yerden geçmek yasaktır" kuralını ihlal ederek kazanın oluşumunda kusurlu olduğu belirtiliyor.

Şüpheli polis memurunun kamu görevlisi olduğu ve atılı suçu görev sırasında işlediği kaydedilen iddianamede, "Atılı suçu görevi nedeniyle işlediğinin kabulü mümkün olmadığından soruşturma ve kovuşturma için izne başvurulmasının gerekli olmadığı" hatırlatılıyor.

Polis memuru Abdurrahman O. hakkında "taksirle ölüme neden olmaö suçundan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi 1 Mayıs Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title