Haberler

Toki Sakinleri Anahtarlarını Vali Harput'tan Aldı

Güncelleme:

726 konutun bulunduğu Kestel TOKİ Konutları ikinci etabının anahtar teslim töreni yapıldı.

Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra ilçe belediye başkanları, TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca ve ilçe halkı katıldı.

Anahtar teslim töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Hükümetimizin bugüne kadarki ömrü 10 seneyi geçti. 10 senede çok büyük hizmetler var. Şu ana kadar 600 bine yakın konut inşa ettik. Hala devam eden şantiyeler var. Dar ve orta gelirlilere yönelik konut inşaatımız devam edecek. Kestel'de birbirinden güzel işler var. Buranın yer seçimi çok isabetli olmuş. Dünyada bir insanın başını sokacak evinin olması çok önemlidir. Kirada olanlar, dar gelirli olanlar, bu güzel evlerin hayaliyle yaşıyor. Böylesine mükemmel dairelerde hayat sürmek çok güzel. Allah herkese nasip etsin. Başkanımız Yener Acar, üniversiteyi buraya getirme konusunda hepimizden daha gayretli oldu. Darısı Teknik Üniversitesi Rektörümüzün başına. Hükümetimiz, Başbakanımız, 'Halkımızın başını sokacak dairesi olsun, işi olsun' diye uğraşıyor. 10 senede 3 seçime girdik. Altın kemer bizde. Yüzde 50 ile başpehlivan gibi duruyoruz" diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'ta yaptığı konuşmada Kestel'in ormanları, şelaleleri, nefis meyveleri ve sanayisiyle ülkemizin çok güzel şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, yapılacak yeni üniversite ile Kestel'in daha da gelişeceğini ifade etti. Ayrıca TOKİ'nin Bursa'ya yaptığı yatırımlarla Bursa'nın çehresini değiştirdiğini söyledi.

Öte yandan TOKİ Konutları sakinleri, "Teknik Üniversite'nin Kestel'e kazandırılmasına vermiş olduğunuz desteklerden dolayı ilçe halkı olarak teşekkür eder, Kestel'e kazandırılacak hastane için desteklerinizi bekleriz' yazılı bir pankart açtı. Arınç ise, "Kestel ile Gürsu arasına bir hastane yapamaz mısınız, diyorlar. Siz istersiniz de biz yapmaz mıyız? Bir isteyin, iki verelim" dedi.

2012 yılında projelendirilen ve 92 bin metrekare inşaat alanına sahip olan ikinci etap konutlarının hak sahipleri, 10 Kasım 2012 tarihinde kurayla tespit edildi. 30 Mayıs 2013 tarihinde inşaatları tamamlanan ve 726 adet daireden oluşan TOKİ 2. Etap Konutlarının 378 adedi alt gelir grubu, 348 adedi ise üst gelir grubundan oluşuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şahabettin Harput Kestel Toki Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title