Haberler

TOKİ Kamu Binalarını Yeniden İnşa Ediyor

TOKİ Başkanı Karabel: "TOKİ, 83 kamu hizmet binası, 936 okul, 291 hastane, 21 stadyum 27 üniversite kampüs yaptı" "TOKİ 2003'ten itibaren mali ve İdari yönden yeniden yapılandırıldı, ...

SEMRA ORKAN - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, kamu kurumlarına yaptıkları hizmet binalarına her geçen gün bir yenisini eklediklerini belirterek, "83 kamu hizmet binası, 936 okul, 291 hastane, 21 stadyum 27 üniversite kampüsü yaptık" dedi.

AA muhabirine TOKİ'nin yaptığı kamu hizmet binalarını değerlendiren Karabel, inşaat sektöründe kamu kanadını temsil eden, sektöre öncülük yapan ve disipline eden TOKİ'nin, bu çalışmalarıyla kamu kuruluşlarının bina ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

Karabel, aynı zamanda atıl ve işgali vaziyette bulunan kamu arazilerini değerlendirerek, ekonomiye katkı sağladıklarını ifade ederek,  "Bu açıdan hem kamunun ihtiyaçları kısa sürede karşılanmakta hem de istihdam ve sektörel canlanmaya destek verilmektedir. TOKİ, 83 kamu hizmet binası, 936 okul, 291 hastane, 21 stadyum ve 27 üniversite kampüsü gibi kamuya çok sayıda proje yaptı"  dedi.

TOKİ Başkanı Karabel, 2003 yılında başlatılan konut üretimi ve planlı kentleşme programı çerçevesinde, TOKİ'ye sosyal konut üretiminin yanında kamu kuruluşlarının eğitim, sağlık, spor ve hizmet binalarının yapımında da etkin görevler verdiğini kaydetti.

Bu görevlerin verilmesinde en önemli sebebin TOKİ'nin uzman bir kuruluş olmasının yanında hızlı iş yapabilme gücünden kaynaklandığına dikkati çeken Karabel, "TOKİ 2003 yılından itibaren mali ve İdari yönden yeniden yapılandırılmış, teknoloji ve uzman eleman açısından da insan kaynakları zenginleştirilerek, iş yapabilme kapasitesi artırılmıştır" diye konuştu.

83 kamu hizmet binası

Karabel, TOKİ'nin hizmet verdiği kuruluşların başında Milli Eğitim, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, İçişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları ile üniversiteler geldiğini ifade ederek, "Bunun yanında Maliye Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, AFAD, SGK ve belediyeler gibi kamu kurum ve kuruluşlarına 83 hizmet binası yapıldı" dedi.

Karabel, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yapılan protokoller çerçevesinde 418 lise, ilköğretim ve anaokulunun yapılmasının kararlaştırıldığına vurgu yaparak, MEB protokolünde yapılan okulların 208 adedinin tamamlanarak, eğitime açıldığını kaydetti.

TOKİ Başkanı Karabel, 199 okulun inşaatının ise devam ettiğine dikkati çekerek, "İhale, proje ve planlama aşamasında olan okullarla birlikte MEB protokolü kapsamında 491 okul yapılmış olacak. Ayrıca protokoller kapsamında 124 pansiyon, 78 atölye, 48 spor salonu, 5 halk eğitim merkezi, 4 uygulama oteli, 2 öğretmenevi, 7 çok amaçlı salon, 10 lojman, yönetim binaları ve konferans salonları bulunuyor. Ayrıca 439 spor salonu yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'na 291 hastane

Karabel, Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokoller kapsamında ise toplamda 291 hastane yapılacağını dile getirerek,  bunun 71 tamamlandığını, 142 hastanenin inşaatının devam ettiğini, 78 hastanenin de ihale ve hazırlık aşamasında olduğunu bildirdi.

Bu hastanelerin içinde entegre ilçe hastaneleri ve bölge hastanelerin de yer aldığını anlatan Karabel, "Ayrıca 72 aile sağlık merkezi ve 4 sağlık ocağı (TOKİ'nin kendi projelerinde yaptığı sağlık ocağı sayısı ile birlikte toplamda 94 sağlık ocağı) yer almaktadır" dedi.

Karabel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapılan protokoller kapsamında ise sevgi evleri, engelsiz yaşam merkezleri, huzurevleri ve yoksul konutları inşa edildiğini söyledi.

Bu kapsamda 44 ayrı sevgi evi yapılacağını ifade eden Karabel, "Bunun 23'ü tamamlandı. 12 sevgi evinin inşaatı devam etmekte, 9 sevgi evi de ihale aşamasında. Ayrıca 20 engelsiz yaşam merkezi, 7 huzur evi bulunmaktadır. Yine aynı bakanlığımızla yapılan protokol kapsamında toplamda 25 bin 427 adet yoksul konutu inşa edilmektedir" ifadelerini kullandı.

TOKİ'den Türk sporuna 21 stadyum

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında İstanbul Arena stadı hariç toplamda 626 bin seyirci kapasiteli 21 stadyum inşa edileceğini bildiren Karabel, "Bu çerçevede bir stadyumun inşaatı bitirildi. 11 stadyumun inşaatı devam ediyor. Bunlar; 33 bin seyirci kapasiteli Adana, Eskişehir, Samsun, Gaziantep, Kocaeli, 25 bin seyirci kapasiteli Antalya stadı ve 10 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu,  25 bin seyirci kapasiteli Malatya, Sivas, Sakarya ve 40 bin seyirci kapasiteli Trabzon stadyumlarıdır.  Proje hazırlığında olan ise 8 stadyum bulunmaktadır " değerlendirmesinde bulundu.

Karabel,  üniversitelerle yapılan protokoller kapsamında toplamda 27 üniversitenin kampüs binalarının inşa edileceğini, bunun 13'ünün ihale edildiğini, 10'unun ihale aşamasında ve 4'ünün de protokol aşamasında olduğunu vurguladı.

Protokol çalışması devam eden 4 üniversite bulunduğunu bildiren Karabel,  bu hizmetlerin dışında çeşitli bakanlıklarla yapılan protokoller kapsamında hizmet binalarının da inşa edildiğini sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Ahmet Haluk Karabel Sağlık Bakanlığı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title