Haberler

Toki, HSYK'nın Yeni Binasını Yapacak

TOKİ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na(HSYK) hizmet binası yapacak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) hizmet binası yapacak.

TOKİ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na(HSYK) hizmet binası yapacak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) hizmet binası yapacak. Çankaya-Karakusunlar'da yapılacak olan hizmet binası için TOKİ ile HSYK arasında protokol imzalandı.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kamu kurumlarına bugüne kadar çok sayıda hizmet binası, okul, hastane, karakol ve kampus kazandıran TOKİ'nin, HSYK'ya yeni bir bina yapmak için harekete geçtiği belirtildi. HSYK hizmet binası yapım işini kapsayan protokol, TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel ve HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya arasında imzalandı. HSYK hizmet binasının mimari ve teknik özellikleri, kurumun ihtiyaç ve taleplerine göre belirlenecek.

Protokol imza töreninde konuşan HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici, Amasya Adalet Sarayı'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a HSYK'nın bina ihtiyacından bahsettiklerini ve Başbakan'ın konuyla yakından ilgilendiğini belirterek, "Çok kısa sürede arsa tahsisi yapılarak protokol aşamasına gelindi. İçinde bulunduğumuz bina bizim değil. Birkaç kurumla aynı binayı paylaşmak zorunda kalıyoruz" dedi. Hamsici, TOKİ'nin inşâ ettiği konutları her yerde gördüğünü ve başarılı bulduğunu ifade ederek "Yabancı heyetlere göğsümüzü gere gere "burası bizim binamız' diyeceğiz" şeklinde konuştu.

HSYK II. Daire Başkanı Nesibe Özer ise kurumun bağımsız duruşu için müstakil bir binada hizmet vermesinin önemine işaret ederek, "Şu anda tarihi bir gün yaşıyoruz. Çünkü HSYK'nın bağımsız ve bağlantısız durumunun dış dünyaya sembolik olarak ifade edilebilmesi için müstakil bir binaya ihtiyacımız vardı. TOKİ'ye güveniyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde, şehir girişlerinde uydu kentler ve başarılı gecekondu dönüşüm projeleri ortaya koydu" şeklinde konuştu.

-TOKİ 508 BİN KONUT YAPTI-

TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel ise 507 bin 374 konut rakamına ulaşmış olan TOKİ'nin, hazine yardımı almadan, kendi kaynağını kendisinin ürettiğini belirterek, Bakanlıklar ve kamu kurumlarıyla imzalanan protokoller kapsamında okul, yurt, pansiyon, spor salonu, stat, kütüphane, hastane, hizmet binaları, karakollar, afet konutları, ticaret merkezi, sevgi evleri ve engelsiz yaşam merkezleri ürettiklerin kaydetti. Karabel, "Cumhuriyet'in ilk yıllarında her ilde devlet hastanesi yoktu. Yeni dönemde illerin yanı sıra ilçelere de hastane yapıyoruz. 200 hastane ve sağlık ocağı, 715 okul, 771 spor salonu, 53 bin kişilik stadyum yaptık. Çevre düzenlemeleri kapsamında, 17 milyon metrekare yeşil alan düzenlemesi ile 3, 7 milyon ağaç dikimi ve 5, 6 milyon çalı peyzajı yaptık. 5-6 ay gibi kısa bir sürede afet konutlarını yapıp afetzedelere teslim etmeye çalışıyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title