Haberler

TOKİ'den Sındırgı'ya 668 konut

Güncelleme:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 27 Eylül 2016 Salı günü ihalesi gerçekleştirilen 2. Etap TOKİ çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ihaleyi alan şirket yer teslimi ile çalışmalarını başlatmıştı. Şantiyesini oluşturan şirket hızlı bir şekilde temel kazma çalışmalarını sürdürüyor. İnşaatın yapılacağı zeminin kayalık olması bile çalışmaları etkilemiyor. Erken saatlerde başlayan çalışmalar geç saatlere kadar devam ediyor.

668 konutluk İhale kapsamında ayrıca cami ve ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. Yükseklikleri zemin+4 olan konutların 328'i 2+1, 340'ı ise 3+1 planında inşa edilecek. Proje aşamasında modern ve yerel mimari sentezlendiği, projede otopark ve çocuk oyun alanlarının da bulunduğu belirtildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve yüklenici firmadan bilgi alan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş,"Sındırgı'nın stratejik olarak, termal su kaynaklarını kullanarak büyümesine acaba nasıl bir katkı sağlayabiliriz, ilçemizdeki göçü nasıl geriye çekebiliriz diye projelerimizi devam ettiriyoruz. Çaygören kırsal mahallesine giden yolun alt kısmının orman deposu ile buluştuğu noktadayız. 140 dönümlük bir arazi içerisinde toplam 668 adet konut inşaa ediyoruz. İnsanları ev sahibi yapmak kadar güzel bir hadise yok. Sındırgı'nın termal kaynakları kullanılarak Jeotermal konutlar inşaa edilecek. Burada bir ticaret merkezi aynı zamanda da bir cami mevcut. 140 dönümlük arazinin tamamına peyzajı da dâhil olmak üzere anahtar teslim binalar yapılacak. İç alanları gödene denilen Konya bölgesinde yeni uygulanmış çok güzel bir mimari, dışında da Sındırgı'nın yerel mimarisine uygun ahşap, taş işçiliği olan ve beyaz renkli cumbalı olacak. Bu işin teslim süresi 600 gün. Ancak müteahhidimiz 1 yıl içerisinde bu işi teslim edeceğini belirtti. İnşallah 2017 sonunda vatandaşlarımız evlerine kavuşmuş olacak. Aynı zamanda zeminin kayalık olması ise binaların depreme daha dayanıklı olmasını sağlayacak. Bu alanda hem ekonomik, hem estetik ve güzel binalar yapılacak. Sıradan ve ucuz bir daire değil, lüks ve birinci sınıf konut yapılacak. Şimdiden vatandaşlarımıza ve ilçemize hayırlı olsun."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sındırgı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title