Haberler

Tokat'ta 200 Fidan Toprakla Buluşturuldu

Tokat'ta geçmiş yıllarda kent merkezinden geçen Behzat deresinde yaşanan yağışın ardından, çok sayıda ev ve işyeri zarar görmüştü.

Tokat'ta geçmiş yıllarda kent merkezinden geçen Behzat deresinde yaşanan yağışın ardından, çok sayıda ev ve işyeri zarar görmüştü. Yaşanan bu olayların tekrar yaşanmaması amacıyla Gıj Gıj tepesinde ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Başlatılan çalışmalar kapsamında bugün 200 fidan toprakla buluşturdu. Programa Vali Mustafa Taşkesen ile birlikte kent protokolü katıldı. Katılımcılar fidanları toprağa dikerek çalışmalara yardımcı oldu. Kente geldiği ilk günden bu yana Gıj Gıj tepesinin ağaçlandırılması ile ilgili kendisine sorular yönetildiğini söyleyen Vali Taşkesen, O günden bu yana çalışmalar yaptık. Buranın gerekli ağaçlandırma çalışması yapılıyor. Sonbahar da çukur ve toprak kıvamını bulduktan sonra yine o güneyde ki kayalık kısmı da ağaçlar dikmek suretiyle yeşillendireceğiz. Bunun için özel idareden şimdilik bizden istenen 100 Bin TL'yi ayırdık. Ama bunun devamı gelecek. Gıj Gıj'ı tamamen ağaçlandırmış olacağız. Bu hem yeşillik hem de erozyondan korunma hem de sel ve afetlere karşı bir tedbir olarak da yapmış oluyoruz dedi. Gıj Gıj tepesinde ilerleyen zamanlarda da yeniden ağaçlandırma çalışmasının yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Taşkesen Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title