Haberler

Tokat Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş'ten Yıpranma Payı Çağrısı

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş'ten yıpranma payı çağrısı SAĞLIK Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 14 Mart Tıp Bayramı öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sağlık çalışanlarına verdiği müjdeleri müjde olarak görmediklerini söyleyerek, yıpranma payı ve lisans tamamlama konularında Sağlık Bakanı'nı göreve davet etti.

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş'ten yıpranma payı çağrısı

SAĞLIK Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 14 Mart Tıp Bayramı öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sağlık çalışanlarına verdiği müjdeleri müjde olarak görmediklerini söyleyerek, yıpranma payı ve lisans tamamlama konularında Sağlık Bakanı'nı göreve davet etti.

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bir dizi ziyaretler için memleketi Tokat'a geldi. Sağlık Sen Tokat Şubesi'ni ziyaret eden Memiş, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Memiş, Sağlık Bakanlığı'ndaki taşeronlaşmanın göze çarptığını ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı'nda 140 bin civarında taşeron çalışmakta ve son günlerde 112'de şoförlük yapmak üzere taşeron almakla alakalı bir düzenleme çıktı. Biz Sağlık Sen olarak taşeronlaşmaya karşı bir sivil toplum örgütüyüz. Kesinlikle taşeronlaşmayla sağlık sektörünün yürütülmesinin mümkün olamayacağını ifade ediyoruz. Ama son dönemlerde alınması planlanan 4 bin civarında şoför arkadaşımızın da taşeron usulüyle alınması iş barışını bozacaktır diyoruz. Aynı okuldan mezun, aynı sıradan mezun iki arkadaşın birisi devlet memuru olmuş, diğeri taşeron olarak göreve başlamış. Bu sistemi işletmek mümkün olmayacaktır" dedi.

BAKANA ÇAĞRI

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş geçen yıl 13 Mayıs'ta başbakan iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a katıldığı bir programda yıpranma payı ve lisans tamamlama talebini ilettiklerini hatırlatarak şöyle devam etti: "O zaman sesimizi duydu. Sağlık çalışanlarının gerçekten yıprandığını, sağlık çalışanlarının eğitiminin verilmesi gerektiğini ve kreş imkanlarının sağlanması noktasında orada talimat vermişti. 12 Mart'ta Sayın Başbakanımız Davutoğlu yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına müjde verdiğini söyleyerek, yıpranma payının nöbet tutanlardan başlanmak üzere verilmesi noktasında talimat verdiğini ifade etti. Nöbet ücretlerinde yüzde 50'lik bir artışın geldiği söylendi. Hekimlerin 70 yaşına kadar çalışmasının önün açıldığı noktasında müjdeler verildi. Ancak biz bunları müjde olarak görmüyoruz. Bunların talimatını bir yıl önce Cumhurbaşkanımız vermişti. Hala bir yıldır adım atılmadan bu konuları tekrardan müjde diyerek verilmiş olması Sağlık Bakanlığı'nın ve bürokratlarının çalışanlarını görmemesi, duymaması, anlamaması ile birlikte sınıfta kaldığının en büyük göstergesidir. Buradan Sağlık Bakanı'na tekrardan çağrıda bulunuyorum. Lütfen bir yıl önce verilen talimatların gereğini yerine getirin"

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 17-18 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan kongrede Memur Sen Genel Başkanlığına aday olacağını da söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Metin Memiş Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title