Haberler

Tokat Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin Mali Genel Kurulunda Olay

Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin mali genel kurulunda olay (ek) ESKİ BAŞKANDAN AÇIKLAMA Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu öncesi çıkan olaylar ile ilgili eski başkan Cemalettin Uzamış açıklamalarda bulundu.

Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin mali genel kurulunda olay (ek)

ESKİ BAŞKANDAN AÇIKLAMA

Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu öncesi çıkan olaylar ile ilgili eski başkan Cemalettin Uzamış açıklamalarda bulundu. Mali kurulun ilk defa kooperatifin bahçesinde yapıldığını söyleyen Uzamış, "Onlarca kez mülki amirine, emniyete, Tarım İl Müdürlüğüne söylediğimiz halde bizi dinlemediler. Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler'in personeliyle oy kullandırılarak bizim adamları polis barikatına alarak içeriye almadılar. Bizim 5 bin adamımız vardı, ancak bin tanesi içeriye girebildi. Onları da geri çıkardılar, konuyu mahkemeye taşıyacağız" dedi.

TEKME YİYEN ÇİFTİ KONUŞTU

Çıkan olaylarda torunu Muharrem Keskin'i gözaltına alan polisin serbest bırakmasını isteyen, fakat çıkan olaylarda yere düşerken polisin tekme attığı, Turhal merkezde yaşayan 3 çocuk sahibi 60 yaşındaki çiftçi Mehdi Altınkaynak ise, saat 08.00'de mali kurula gittiğini söyledi. Oraya gittiğinde çalışmaların başlatıldığını belirten Altınkaynak, DHA muhabirine yaşadığı olayı anlatırken şunları söyledi:

"Çiftçimiz oraya geldi, oy kullanmaya başladı. Oy kullanma başlayınca polis devamlı bize baskı yaptı, kullandırmamaya çalıştı. O arada çiftçiyi dışarıya attı. O sırada benim toruna biber gazı sıktılar, arabaya götürdüler. Arabaya götürünce koştum peşlerinden. 'Ne geliyorsun' diye bana vurdular düşürdüler. Tekmelerin altından bir zaman kalkamadım ben. 'Vurmayın' dediysem de, ben 60 yaşındayım, bu yaştaki adama bu kadar işkence yaptılar. Bunun sorumlusu da oradaki emniyet amiridir. Ben oradaki polisleri tanımıyorum. Yapılan seçim seçime benzemiyor. Çiftçimizi orada boşuna topladık, işkence yaptık çiftçimize. Çiftçimize oyu kullandırmadılar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaaddin Yılmaz Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

haksızsınııızmobilWeb@haberler.com:

Akpli degilseniz böyle haksızlığa ugrarsınız coplanır yerde sürüklenirsiniz. ..ama akpli diye savunduklarınız acaba gerçekten akpli lermi onu bi araştırın

4
0
yanıtYanıtla
nerde bu başımızda büyük diye oturanlar:

turhal belediye başkanının talimatı . . canınızdan olun polisler canlarından edin ama amcamın oglu kongresini yapsın vay bee vaay ne kıymetliymiş bu bi alemin bildigi beklerler nasıl aydan arı sudan duru oldular

3
0
yanıtYanıtla
TurhallımobilWeb@haberler.com:

Polis tarafsız derken Allah dan korkun Yılmaz bekler başkan olur olmaz ilk işi pankobirlik e el atmak oldu bütün ihaleleri başkalarının adı altinda abisi yaşar beklere veriyo son yegenin in birini ak ocaklar başkanı yaptı bi başkasını oguz bekleri Turhal spor başkanı yaptı seçimden sonra ki ilk işi turhal hayvan pazarı ihalesini Izzet beklere verecek daha erken yapacakti ama Şükrü ayalanin kardesi ömer Ayalan in hayvan pazarı ihalesinde ortakligi vardı vay be yılmaz hoca ben baskalarina benzemem diyodunya hakkaten oyleymis sin sulalende bosta it bile birakmadin belediyeye yerlestirdin hemde calisanlari çıkarmak pahasına Ha bu arada it demişken köpek toplama ihalesini de halasinin torunu Nuri Aydoğdu ya verdin ...yazıklar olsun sana verdiğimiz oylara.gercek yüzünü iyi gizlemissin ....

3
0
yanıtYanıtla
Çiftçi:

cemeladdin dayı kooparatiften biraz ziraat için uygun ve ucuza malzeme aldık. Biraz rahat bırakta bir dönem yalçın başkanı deneyelim. beğenmessek doksan yaşındada olsan seni seçeriz. arkadaşlar öyle diyo dayı gözün sevem rahatdur.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title