Haberler

Tokat Kütüphanedeki Erdoğan'ın Seçim Afişine Tepki

Tokat'ta Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan, İl Halk Kütüphanesi'nin çocuk bölümünde, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde kullandığı logo ve fotoğrafının yer aldığı bayrakların asılı olduğunu söyleyerek, tepki gösterdi.

Tokat'ta Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan, İl Halk Kütüphanesi'nin çocuk bölümünde, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde kullandığı logo ve fotoğrafının yer aldığı bayrakların asılı olduğunu söyleyerek, tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Tokat İl Halk Kütüphanesi içerisinde yer alan ve ilkokul çocuklarının çalışma alanı olarak kullandığı odada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde kullandığı logo ve fotoğrafının yer aldığı bayrakların asıldığı iddia edildi. Kütüphaneye giden kişiler tarafından burada çekilen fotoğraf sosyal paylaşım sitelerinde yer aldı.

'ORASI İLİM VE İRFAN YUVASI'

Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan, bayrağın kütüphanede asılı olmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasal mevzuat çerçevesinde fotoğrafının devlet dairelerinde asılı bulunduğunu söyleyen Çalışkan, Netice de Cumhurbaşkanı herkesin başkanıdır. Seçimlerden hemen bir gün sonra üzerinde seçim logosunun bulunduğu bayrağın Tokat İl Halk Kütüphanesi duvarlarına asıldığını ve o günden belli bu bayrakların hala kütüphanede durduğunu arkadaşlarımız bize ifade etti. Biz de gidip orada incelemelerde bulunduk ve bu olayı gördük. Daha sonra konuyla ilgili araştırma içerisine girdik. Biz eğitim yuvası olan İl Halk Kütüphanesi'nde siyasi seçim logosu ve üzerinde Cumhurbaşkanının resminin de bulunduğu bu bayrakların duvarlara asılmasından son derece rahatsızız. Bu olayın açıklanabilecek bir tarafı yoktur. Neticede orası ilim ve irfan yuvasıdır. Gerekiyorsa biz arkasında Cumhurbaşkanlığı forsunun da bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini kütüphaneye hediye ederiz dedi.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Feyzi Yanar ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, basın mensuplarının binadan görüntü almasına izin verilmedi.

Tokat Valisi Cevdet Can ise konuyu incelettireceğini ve uygun olmayan bir durum varsa müdahale edileceğini açıkladı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Onur Çalışkan Tokat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title