Haberler

Tokat Kesilen Emekli Maaşı 5 Yıl Sonra Tekrar Bağlandı

Kesilen emekli maaşı 5 yıl sonra tekrar bağlandıTOKAT'ta 14 yıl önce Bağ-Kur'dan emekli olan 85 yaşındaki Burhan Yiğit'in 2012 yılında prim gün sayısında yanlış hesaplama yapıldığı belirtilerek iptal edilen maaşı 5 yıllık aradan sonra yeniden bağlandı.

Kesilen emekli maaşı 5 yıl sonra tekrar bağlandı

TOKAT'ta 14 yıl önce Bağ-Kur'dan emekli olan 85 yaşındaki Burhan Yiğit'in 2012 yılında prim gün sayısında yanlış hesaplama yapıldığı belirtilerek iptal edilen maaşı 5 yıllık aradan sonra yeniden bağlandı.

Kent merkezinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Burhan Yiğit, uzun ylıllar lokanta işletmeciliği yaparak 1998 yılında Bağ-Kur'dan emekli oldu. 14 yıl emekli maaşını alan Yiğit, 2012 yılının Haziran ayında maaşını çekmek için gittiği ATM'de hesabında para olmadığını öğrendi. Yiğit bunun üzerine Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Başvuru üzerine Yiğit'e gönderilen yazıda, prim hesaplamasında yanlışlık yapıldığı ve daha önce 15 yıl olarak hesaplanan hizmet süresinin 720 gün askerlik borçlanması dahil 11 yıl 7 ay 8 güne düştüğü ve bu nedenle maaşının iptal edildiği bilgisi verildi. O zaman kadar ödenen yaklaşık 80 bin lira maaş faiziyle geri istendi. Bağlı olduğu Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası kayıtlarında yapılan usulsüzlük nedeni ile prim gün sayısının fazla gösterildiğinin belirlendiği belirtildi. Odanın 1998-2000 yılları orasında odaya kayıtlı bazı kişilerin emekli olabilmek için eski borçlarını da yatırmak üzere odaya toplu para verdikleri ancak bu paraların SGK kayıtlarında ödenmiş gibi gösterilip, ödenmediği ortaya çıktı. Mağdur olan Burhan Yiğit hatının düzeltilmesi için başta VAlilik olmak üzere çeşitli girişimlerde bulundu. Ancak aldığı maaşları geri ödeyemeyen ve sıkıntıya düşen Yiğit, yakınlarının ve etrafının yardımıyla geçimini sürdürebildi.

MÜJDEYİ MÜDÜR VERDİ

5 yıllık gecikmenin ardından Yiğit'in emeklilik işlemleri düzeltildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Tokat İl Müdür Vekili Turgut Pekdemir kent merkezinde ikamet eden Burhan Yiğit'in evine giderek müjdeli haberi verdi. 2012 yılında yapılan bir denetim sonucu Burhan Yiğit'in oda kayıtları geçersiz sayıldığı için emekli maaşının kesildiğini söyleyen İl Müdür Vekili Pekdemir, "Ancak 2014 yılında bir yasa çıktı. Oda kayıtları geçersiz sayılsa bile, inceleme sonucunda bir oda kaydına rastlanılması halinde eğerki parasını 2013 yılına kadar düzenli yatırmışsa bu maaşların tekrar bağlanması hakkında bir kanun çıktı. Biz de tekrar Burhan amcamızın dosyasını incelemeye aldık. 1978 yılından bir oda kaydı bulduk. Bu oda kaydına istinaden Burhan amcamızın Bağ-Kur'luluğunu geçerli sayarak bugünden itibaren maaşını bağladık" dedi.

'İLK MAAŞIMLA BORÇLARIMI ÖDEYECEĞİM'

Maaşının tekrar bağlanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Burhan Yiğit, "5 yıldır maaş alamıyordum, yardımlar ile geçiniyordum. Sayın Valimizden Allah razı olsun. Bugünkü günümüze şükür ediyoruz. İlk maaşı da ayın 25'inde alacağım. Borçlarım var onları vereceğim. Evden dışarı çıkar gezeriz artık. Eskiden bir yere çıkamıyorduk" dedi. Burhan Yiğit'in eşi 70 yaşındaki Raziye Yiğit ise, eşinin maaşının tekrar bağlanmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Yiğit'e aylık 1350 TL emekli maaşı bağlandığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Burhan Yiğit Bağ Kur Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title