Haberler

Tokat Gözlerini Kapatarak, Görme Engelli Öğrencilerle Halay Çektiler

Gözlerini kapatarak, görme engelli öğrencilerle halay çektiler Tokat'ta bir grup üniversitesi öğrencisi düzenlenen etkinlikte gözlerini eşarpla bağlayarak, görme engelli öğrenciler ile birlikte halay çekti.

Gözlerini kapatarak, görme engelli öğrencilerle halay çektiler

Tokat'ta bir grup üniversitesi öğrencisi düzenlenen etkinlikte gözlerini eşarpla bağlayarak, görme engelli öğrenciler ile birlikte halay çekti.

Tokat'ta Gönüllü Turizm Elçisi grubu, Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu'nda eğitim gören görme engelli öğrencilere yönelik bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Gaziosmanpaşa Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği son sınıf öğrencileri de katıldı. Üniversiteli öğrenciler yanında getirdikleri yiyecekleri görme engelli öğrencilerle paylaştı. Engellilerle yakından ilgilenen üniversiteli öğrenciler müzik eşliğinde oyun oynayıp doyasıya eğlendi. Üniversiteleri öğrenciler daha sonra empati kurmak için gözlerini eşarpla kapatıp halay çekti.

"EMPATİ KURDUK"

Mekatronik Mühendisliği son sınıf öğrencilerinden Sercan Kaya, görme engelli öğrencilerle empati kurmek istediklerini belirterek, "Onlarla birlikte olarak onların yaşamış olduğu duyguyu yaşamak istedik. Gözlerimizi bağladık, oyunlar oynadık. Onlarla güzel anılar geçirdik" dedi. Öğrencilerden Binnaz Gündoğan ise, "Buraya gelerek aslında engellerin aşabileceğini göstermiş olduk. O an gözlerimiz bağlandığında kendimizi onlar gibi hissettik" diye konuştu. Gönüllü turizm elçisi Fatma Esin Tuna ise, etkinliği sosyal medyada oluşturduklarını kaydederek, şöyle konuştu: "Bu etkinliğimize Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencileri de ilgi gösterdiler ve katılmak istediler. Amacımız buradaki çocuklarımızın her zaman düşündüğümüz ve yanında olduğumuzu bildirmekti. Aynı zamanda tabi ki empati kurmaktı. Bir an bizde dünyamızı kararttık, onları anlamaya çalıştık aslında. Bu şekilde onları daha iyi anlayacağımız için gözlerimiz kapalı halay çektik."

Görme engelli öğrencile rde düzenlenen etkinlikten dolayı mutlu olduklarını belirterek teşekkkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Akif Ersoy Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title