Haberler

Tohum Çalıştayı Seferihisar'da Başlıyor

İzmir’in Seferihisar ilçesinde 4 yıldır devam eden Tohum Takas Şenlikleri kapsamında “Tohum Takas Bayramı” ve birbirinden değerli konuşmacıların katılacağı “tohum çalıştayı” düzenlenecek.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4 yıldır devam eden Tohum Takas Şenlikleri kapsamında "Tohum Takas Bayramı" ve birbirinden değerli konuşmacıların katılacağı "tohum çalıştayı" düzenlenecek.

Türkiye'de 2006 yılında çıkan yerli tohumun satışının yasaklanmasını öngören yasaya karşı 2010 yılından itibaren Tohum Takas Şenlikleri yapan, yerli tohumun yok olmaması için mücadele eden Seferihisar Belediyesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği (YKKED) ve Seferihisar Kent Konseyi ortaklığıyla 28 Şubat Cumartesi günü tohumla ilgili önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapacak. Köy Enstitülerinin 75. Kuruluş Yıldönümü ve Hasan-Ali Yücel'in Aramızdan Ayrılışının 54. Yılının Anısına düzenlenecek "Seçimlere Giderken Türkiye'de Eğitim, Bilim, Kültür ve Kırsal Kalkınma Politikalarında Sorunlar ve Çözüm Önerileri" isimli çalıştayda önemli konuşmacılar yer alacak.

Üç oturumdan oluşacak çalıştayın açılış konuşmaları Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği(YKKED) Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güzel Yücel tarafından yapılacak.

28 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak etkinlik Seferihisar Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenecek. Ayrıca aynı gün Kapalı Pazaryeri'nde Tohum-Takas Şenliği de düzenlenerek, ellerindeki yerli tohumları getirenlerin, diğer kişilerle tohumlarını takas yaparak tohumların üretilmesi, çoğaltılmasına yönelik çalışma yapılacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seferihisar 28 Şubat Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title