Haberler

Tohm, Samsun'da Hizmete Girdi

Türkiye'de 20 ilde yapımına devam edilen Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin (TOHM) Samsun ayağı düzenlenen törenle açıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Samsun İl Müdürlüğü yanında bulunan alanda güreş, judo ve okçuluk dallarında sporcu...

Türkiye'de 20 ilde yapımına devam edilen Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin (TOHM) Samsun ayağı düzenlenen törenle açıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Samsun İl Müdürlüğü yanında bulunan alanda güreş, judo ve okçuluk dallarında sporcu yetiştirecek olan Olimpik Hazırlık Merkezi'nin açılışı Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ve sporcuların katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programda açılış konuşması yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "Olimpik Hazırlık Merkezi'ndeki sporcuların tüm masrafları, sağlık güvenceleri ve sosyal hakları devletimiz tarafından karşılanacak. Performans testleri, sporcunun geçmiş başarı öyküsü ve antrenör değerlendirmeleri gibi kriterler gözetilerek seçilecek olan sporcular Türk sporunun geleceğine yatırım olacak" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise konuşmasında, "Sporcularımızın kendilerini yetiştirebilecekleri alanları onlara sunmamız gerekiyor. Samsun'da 3 branş seçildi. Bu branşlarda Türkiye genelinde olimpik yeteneği olan ve belirli başarılara imza atmış olan, sporcu arkadaşlarımız burada olimpiyatlara hazırlanacaklar. Türkiye'nin hedefi olimpiyatlarda başarı elde edebilmektir. Bununda yolu bu merkezlerden geçiyor. Biz Samsun kenti olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonunda yeteneklerin gençlerin ortaya çıkarılması için bir tarama projesi de başlattık. Türkiye'de bunun ilk uygulamasını Samsun'da başlattık. Bu bağlamda 48 bin öğrencide tarama yaptık. Bu projeyi başlattık ve titizlikle Samsun il genelinde bu projeleri hayata geçirebilmek için çalışıyoruz. Bu anlamda bu merkezimiz de bu düşüncenin sonucu olarak gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a, çalışan tüm personele ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri ve sporcularla kesildi. Vali Aksoy ve beraberindeki heyet daha sonra merkezi gezerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt'tan bilgiler aldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hüseyin Aksoy Türkiye Samsun Canik Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title