Haberler

Tofaş, Iso 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası Aldı

Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Jeep, Ferrari, Maserati gibi global anlamda 6 önemli markayı Türkiye’de tek çatı altında temsil eden Tofaş, Bursa’daki modern fabrikası ile “ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası”almaya hak kazanarak otomobil üreticileri arasında bu sertifikaya sahip olan ilk firma oldu.

Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Jeep, Ferrari, Maserati gibi global anlamda 6 önemli markayı Türkiye'de tek çatı altında temsil eden Tofaş, Bursa'daki modern fabrikası ile "ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası"almaya hak kazanarak otomobil üreticileri arasında bu sertifikaya sahip olan ilk firma oldu.

Enerjinin verimli kullanılması esasına dayanan denetimlerin sonunda, "sıfır uygunsuzluk" ile söz konusu sertifikaya sahip oldu.

Otomotiv sektöründe Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası'na sahip tek üretici olan Tofaş, otomobil, hafif ticari araç, yedek parça, gövde ve ürün bütününü oluşturan ürünlerin üretimi ve ihracatının yanında tüm ticari faaliyetleri ve satış sonrası hizmetleri ile değerlendirildi. Yapılan tüm değerlendirmelerin sonunda "sıfır uygunsuzluk" ile söz konusu sertifikayı almaya hak kazandı.

Enerji Yönetim Sistemi, Tofaş'ın enerji tüketimini uygulamaya koyulacak verimlilik artırıcı projelerle azaltmayı, cihaz ve ekipman kullanımını kontrol altında tutmayı, israftan kaynaklanan olumsuz çevre etkilerini azaltmayı hedefliyor. Emisyon izleme ve raporlama sistemi sayesinde, enerji kaynaklı harcamalar kontrol altında tutulacak ve azalması sağlanacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Alfa Romeo Lancia Tofaş Fiat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title