Haberler

Töder Berlin'deki Kitap Okuma Kampanyasına Destek Verdi

Kısa adı TÖDER olan Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği Berlin'de Metropol FM'in başlatmış olduğu kitap okuma kampanyasına destek verdi.

Kısa adı TÖDER olan Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği Berlin'de Metropol FM'in başlatmış olduğu kitap okuma kampanyasına destek verdi.

Almanya'nın 24 saat Türkçe yayın yapan tek radyosu olan Metropol FM, Alman Robert - Bosch Vakfı ve Stiftung Lesen Vakfı ile birlikte, Almanya'da yaşayan Türk çocuklarına okuma alışkanlığı kazandırmak üzere bir kampanya başlattı. 'Lesen Macht Spassö, (Okumak Eğlencelidir) adı verilen bu kampanya çerçevesinde aileler okumanın önemi konusunda bilgilendiriliyor, çocuklara binlerce okuma kitabı dağıtılıyor, tanınmış şahsiyetlerle radyoda okumanın çocuk eğitimine katkısı konusunda sohbetler yapılıyor.

Bu kampanyaya büyük bir destek de Türkiye'den, TÖDER'den geldi. Berlin'de eğitim kurumları kurma çalışması içerisinde olan TÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, kampanya çerçevesinde okul öncesi çocuklar ve ilkokul öğrencileri için Metropol FM'e 500 çocuk kitabı bağışladı. Metropol FM'in terasında düzenlenen törenle Enver Yücel kitapları Radyo'nun müdürü Tamer Ergün'e teslim etti.

Törene Yeşiller Partisi Eğitim Sözcüsü Özcan Mutlu, Enver Yücel, Metropol FM'in müdürü Tamer Ergün ve basın mensupları katıldılar.

Törende konuşan milletvekili Özcan Mutlu, çocuklara kitap sevgisi kazandırmak, onların daha fazla okumalarını teşvik etmek için kendisinin de kampanyayı desteklediğini söyledi. Aynı zamanda partisinin eğitim sözcüsü olan Mutlu, bu tür etkinliklerin eğitime büyük katkısının olacağını ve dolayısıyla Almanya'da yaşayan Türk toplumunu da ileriye taşıyacağını kaydetti.

MEHMET ALİ BRAND VE BİR ÇOK ÜNLÜ DESTEKLİYOR

Metropol FM Müdürü Tamer Ergün ise çocuk eğitiminde okumanın, okuma alışkanlığı kazanmanın önemli bir rolü olduğunu ve bu nedenle bu kampanyayı başlattıklarını söyledi. Almanya'da okullarda Türk çocukların okuma, okuduğunu anlama ve bunu geri verebilme konusunda zorlandığının altını çizen Ergün, bunun da çocuğun geleceğini belirlediğini vurguladı. İlk kez Almanya'da yapılan sosyal bir projeye Türkiye'den 30'un üzerinde ünlü şahsiyetin destek verdiğini de belirten Tamer Ergün, Mehmet Ali Brand, Ferhat Göçer, Okan Bayülgen, Kayahan gibi bir çok kişinin "Okumak Eğlencelidir" kampanyasını desteklediğini bildirdi.

HER YIL 5000 KİTAP MÜJDESİ

TÖDER Başkanı Enver Yücel ise Metropol FM'in bu örnek kampanyasına destek vermek için ilk etapta Türkiye'den üye kurumlarından topladıkları 500 kitabı hediye ettiklerini söyledi. Yücel ayrıca Almanya'da yaşayan Türk çocuklarının Almancayı öğrenirken Türkçe'den uzaklaşmamaları ve Türk kültürünü unutmamaları için TÖDER olarak her sene Almanya'ya 5000 kitap göndermeyi vaad etti.

Berlin'de 23 Nisan şenliklerinde bin adet kitap dağıtan Metropol FM, 8 mayısta Frankfurt çocuk şenliğinde ve 15 mayısta Heilborn çocuk şenliklerinde yine çok sayıda kitap dağıtmayı planlıyor.

İsteyenler kampanyayla ilgili olarak internette www. lesenmachtspass. de ya da www. okumasevgisi. de sayfasında daha detaylı bilgi edinebilirler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title