Haberler

TOBB Ermenek'te Ölen Madencilerin Ailelerine Ev Alacak

Güncelleme:

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, Ermenek'teki faciada hayatını kaybeden 18 madencinin ailelerine ev almaya karar verdiklerini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, Ermenek'te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardımda bulunacaklarını belirterek, "TOBB Yönetim Kurulu olarak ailelere birer ev alma kararı aldık" dedi. Evlerin madencinin hangi yakını üzerine yapılacağına TOBB'da kurulacak bir komisyon karar verecek. Evlerin 17'si Ermenek 1'i Zonguldak'ta alınacak.

"81 İLDE LİSE YAPIYORUZ"

Hisarcıklıoğlu, AA muhabirine yapılan açıklamada, TOBB olarak, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirterek, "12 yılda, doğal afetler ile eğitim, gıda ve kültür konularındaki yardım ve yatırımlarımız 500 milyon liraya ulaştı. Halen de 81 ilde 81 Anadolu, Fen, İmam-Hatip ve meslek lisesi yaptırıyoruz" dedi.

"HÜKÜMETİMİZE 17 MİLYON VERMİŞTİK"

Hisarcıklıoğlu, Soma'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için iş dünyasını seferber ettiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Topladığımız 17 milyon lirayı da hükümetimize takdim etmiştik. Ermenek'te vuku bulan maden faciası için de benzer bir yardım planlıyoruz. "

"EV ALACAĞIZ"

TOBB olarak yılbaşı dolayısıyla başkanlarımıza ve üyelerimize ajanda dışında herhangi bir hediye dağıtımı yapmayacağız. Bunun yerine Ermenek'te meydana gelen kaza nedeniyle mağdur olan ailelere yardımda bulunacağız. TOBB Yönetim Kurulu olarak ailelere birer ev alma kararı aldık. "Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da mağdurun ve mazlumun yanında olduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, birçok ülkede yardımlarda bulunduklarını, kültürel değerleri muhafaza etmeye ve gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Zonguldak Türkiye Ermenek Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

bozoklu halukmobilWeb@haberler.com:

Tobb 17 milyonlirayi hükümete nasıl güvenipte verir. Kesin yemişler dir.

6
2
yanıtYanıtla
cengiz Sevgili Mobil-ANDROID:

sayın başkanım helal olsun.ALLAH yar ve yardimciniz olsun.

3
2
yanıtYanıtla
ismailMobil-ANDROID:

rte paraya çöktü desene

1
1
yanıtYanıtla
kemale azerbaycan:

Bu kasıb insanlara , zehmetden başqa gözünü heç neye dike bilmeyen halka razılıq etmekden başqa ne düşer ki. Hiç olmazsa bir teselli yeri tapırlar, Allahdan umudlarını kesmirler. Yardım etmese TOOB ne yapacaqları var? Cok büyük bir yardımdır, işdir. Çetin zamanlara geldi yaşam şartları. O kadar aglayıb üzüldüm ki, bu madan olaylarına, böyle haberler üzüntümüzü unutturmasa da, sevindirir, yardımlaşma, paylaşma milletin hüzuruna böyük töhvedir.

1
0
yanıtYanıtla
KANUNSUZ:

İlla birilerinin ölmesimi gerekiyo ev alması için o insanların yakını ölmüş siz bir ev almayla onlar mutlumu olucak giden gitmiş allah taksiratını affetsin Devletin bu maden faciasına karşı bir önlem alması şart yoksa bu gidişle daha çok maden kazası olur

0
0
yanıtYanıtla
sanane:

Ohh ne güzel zamanın da tedbir alınmasın, iş işten geçtikten sonra ev alınsın. Böyle mi veriyosunuz hesabını. .

0
0
yanıtYanıtla
hakan:

Acılar işte böyle kapatılıyor ve yeni iş cinayetlerinin önü açılıyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title