Haberler

TMSF, 8 Finans Şirketinin Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü ve 2 Şirketin İştirak Payını Satışa Çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 8 Finans Şirketinin Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile Tasfiye Halindeki Türk Ticaret Bankası A.ş. ve İzmir Enternasyonal Otelcilik A.ş.'nin İştirak Paylarını Satışa Çıkardı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 8 finans şirketinin ticari ve iktisadi bütünlüğü ile Tasfiye Halindeki Türk Ticaret Bankası A.Ş. ve İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş.'nin iştirak paylarını satışa çıkardı.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, satışa çıkarılan ticari ve iktisadi bütünlükler, K Finansal Kiralama A.Ş., İmar Finansal Kiralama A.Ş., Eti Finansal Kiralama A.Ş., Era Finansal Kiralama A.Ş., EGS Finansal Kiralama A.Ş., Ulus Factoring A.Ş., Era Finans Factoring Hizmetleri A.Ş., D Factoring A.Ş.'den oluşuyor. Açıklamada TMSF'nin İzmir Hilton Otelin sahibi olan İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş.'deki yüzde 5 oranındaki iştirak payı için davet ve pazarlık yöntemiyle 17 Ekim 2007 Çarşamba gününe kadar

teklif alacağı bildirildi. C grubu olan 60 bin adet hissenin nominal değeri 6 bin YTL, ödenmiş sermayesi 120 bin YTL olduğu belirtilirken, tekliflerin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İştirakler ve Gayrimenkuller Dairesi Başkanlığı'na teslim edileceği kaydedildi.

Açıklamada, Tasfiye Halinde Türk Ticaret Bankası A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği "Alamsaş Alarko Ağır Makine Sanayii A.Ş."deki hissesi 3 milyon 200 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkarıldığı, ayrıca Çumitaş Çukurova Makine İmalat ve Ticaret A.Ş., T.C. Merkez Bankası A.Ş. Türkiye İş Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Takasbank İ.M.K.B Takas ve Saklama Bank. A.Ş., Tüstaş Sınai Tesisler A.Ş. olmak üzere 6 iştirakte bulunan hisseleri, teklif alma yöntemiyle satışa çıkarıldığı kaydedildi.

Tekliflerin, 17 Ekim 2007 Çarşamba günü saat 17.00'a kadar, Tasfiye Halinde Türk Ticaret Bankası A.Ş. Operasyon Müdürlüğü Yalı Köşkü Cad. Hayri Efendi Sok. No 36 Eminönü İstanbul adresine teslim edilmesi gerektiği belirtildi.

(CHT-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title