Haberler

TMMOB'dan "Torba Yasa Tasarısı" Protestosu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu bileşeni odaların üyeleri, birliğin yapısına yönelik değişiklikler içerdiği belirtilen "Torba Yasa Tasarısı"nı protesto etti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu bileşeni odaların üyeleri, birliğin yapısına yönelik değişiklikler içerdiği belirtilen "Torba Yasa Tasarısı"nı protesto etti.

Yıldız'daki Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi önünde toplanan gruptakiler, pankart açarak, ellerindeki TMMOB flamaları ve dövizlerle, sloganlar eşliğinde Barbaros Bulvarı'ndaki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yürüdü.

Grup adına açıklama yapan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, son iki torba yasanın imar, yapılaşma, meslek alanları ve çalışma hayatında önemli değişiklikler getirdiğini söyledi.

TMMOB ve odaların, hukuksal girişimlerle yeni yasada yer alan serbestleştirme ve özelleştirme uygulamalarına "dur" dediğini savunan Solmaz, "Tabii ki bu torbanın içinde hükümetin rant politikalarının önünde en büyük engel olarak gördüğü TMMOB da var" dedi.

Solmaz, TMMOB'un sesinin kesilmeye çalışıldığını ileri sürerek, "Önce mali denetim tehdidiyle, sonra miting meydanlarında hedef göstererek, ardından yetkileri kısıtlayarak TMMOB üzerinde vesayet oluşturmaya çalışan iktidar, istediğine bir türlü ulaşamayınca şimdi yasasını değiştirerek TMMOB'un örgütlülüğünü dağıtmak, parçalanmış bir yapıyla ülkemizin mühendis ve mimarlarının toplumdan yana gür sesini kesmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Gruptakiler, açıklamanın ardından Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Solmaz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title