Haberler

TKDK Destekli Projenin Açılışı Yapıldı

Güncelleme:

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından desteklenen Peri Vadisi Projesi'nin açılışı yapıldı.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde hizmet verecek olan Peri Vadisi Sosyal Tesislerinde, açık ve kapalı restoranlar, lunapark, halı saha, hamam, sauna gibi pek çok hizmet verilebilecek. Açılışta konuşan İşletme Sahibi Sebahattin Okçuoğlu, TKDK'ya desteklerinden dolayı teşekkür ederken, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ ise böylesine güzel bir tesisi Karakoçan'a kazandırdıkları için işletme sahibine ve destekçilere teşekkürlerini sundu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ Koordinatörü Turan Karahan ise katılımcılara TKDK'nın hedefleri ve çalışma politikası hakkında bilgiler verdi. IPARD-2 programında da desteklerin devam edeceğini belirten Karahan, Peri Vadisi projesinin kırsal turizm kapsamında %50 hibe oranıyla ile desteklenen bir proje olduğunu, ifade etti.

Son olarak konuşan Karakoçan Kaymakamı Kemal Atasoy, ilçenin en önemli sorunun istihdam ve gençlikle ilgili sorunlar olduğunu tesisin yaklaşık 20 kişi ile hizmet ettiğini sezonda bu rakamın daha da artacağını belirterek özellikle yaz aylarında ilçeye gelen gurbetçilerin tesis sayesinde ilçeye önemli ekonomik katkılar sağlayacağını bu çerçeveden tesisin kurulmasının ilçe için oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca çevre ilçe ve bölgelerden de ziyaretçilerin saklı bir cennet görüntüsünde olan bu tesise misafir olmalarını beklediğini ifade etti.
Peri Vadisi'nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından törene katılan protokol üyeleri tesisi gezdi ve tesiste yer alan çarpışan arabalara binerek, eğlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karakoçan Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title