Haberler

Ukrayna Bölünmenin Eşiğinde

Güncelleme:

Ukrayna'da, AB yanlısı göstericilerle Rusya'ya yakın yönetimin imzaladığı anlaşmaya rağmen ülke neredeyse bölünmenin eşiğinde.

Ukrayna'da kaos hakim. Parlamentonun azlettiği Devlet Başkanı Yanukoviç, Kiev'den kaçtı. "İstifa etmeyeceğim" dedi. Meclis, istifa etmeyeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Yanukoviç'i azlettiğini açıkladı ve 25 Mayıs'ta seçim yapılacağını duyurdu. 

Ukrayna'nın üç yıldır hapiste olan Eski Başbakanı Yulia Timoşenko ise serbest bırakıldı. AFP ajansı, Timoşenko'nun ilk açıklamasının "Diktatörlük çöktü" şeklinde olduğunu yazdı.

İSYANCILAR DEVLET BAŞKANLIĞI BİNASINI ELE GEÇİRDİ

AB yanlısı isyancılar Devlet Başkanlığı binasını ele geçirdi. Parlamento 25 Mayıs için seçim çağrısında bulundu.

RUSÇA KONUŞAN KENTLER "KİEV'İN KARARLARINI TANIMIYORUZ" DEDİ

Yanukoviç'in kaçtığı Rusya yakınlarındaki Harkov ve diğer Rusça konuşan kentler, Kiev'de alınan kararları tanımadıklarını açıkladı.

TİMOŞENKO MEYDANA İNDİ

Meclis kararıyla serbest bırakılan ve Kharkiv'de tedavi gördüğü hastaneden çıkar çıkmaz Kiev'e gelen Timoşenko, yönetim karşıtı gösterilerin sürdüğü Bağımsızlık Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Ukraynalıların hiçbir zaman diz çökmeyeceğini ve yılmayacağını vurguladı.

"DİRENİŞ, DİĞER HALKLARA DA İLHAM VERECEK"

Timoşenko, Ukrayna'daki özgürlük mücadelesinin, diğer halklara ilham vereceğini belirterek, halen diktatörlük ve otoriter rejim baskısı altında bulunanların Kiev'deki gösterileri umut ışığı olarak göreceğini söyledi.

Timoşenko, "Siz kahramansınız, Ukrayna'daki en iyi şey sizlersiniz. Bazıları Ukrayna'yı bölmeyi istiyor, ben hapishaneden yeni çıkmış biri olarak ülkenin bölünmesine karşı çıkmanızı istiyorum. Ukrayna'daki özgürlük hareketi eski Sovyet ülkelerine de yayılacak" dedi.

En kısa zamanda çalışma hayatına döneceğini dile getiren Timoşenko, "Kendi topraklarınızda mutlu olmanız için bir dakika bile gecikmeden işe döneceğim." dedi.

Sağlık sorunları nedeniyle Bağımsızlık Meydanı'na tekerlekli sandalye ile gelen Timoşenko'nun konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Konuşmayı binlerce kişi izledi.

GÜVENLİ UYARISI ÜZERİNE MEYDANDAN AYRILDI

Timoşenko konuşma yaparken bazı izleyiciler kalabalıktan dolayı fenalık geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Meydanda 'Burası artık güvenli olmayabilir' uyarısı yapıldı bunun üzerine Timoşenko konuşmasını sona erdirerek Maidan Meydanı'ndan ayrıldı.

322 VEKİL 'EVET' OYU VERDİ

Timoşenko'nun serbest kalmasını, yakın çalışma arkadaşı Aleksander Turçinov'ın başkanı seçildiği mecliste alınan karar sağladı. Mecliste onaylanan "Timoşenko'ya Özgürlük" başlıklı kararnamenin kabulü için 322 milletvekili "evet" oyu verdi. Dün ise meclis Timoşenko'nun hapse atılmasına gerekçe olan yasayı değiştirmişti.

ÜLKENİN İLK KADIN BAŞBAKANI

Timoşenko, 2011 yılında Rusya ile doğalgaz anlaşmasının imzalanmasıyla ilgili olarak haksız kazanç elde etmekten dolayı yedi yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Meclis onayı olmasaydı dört yıl daha hapis yatacaktı. "Turuncu Devrim'in" lideri Timoşenko, 2005 yılında ülkenin ilk kadın başbakanı olmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Rusya Federasyonu Yulia Timoşenko Ukrayna Kiev Güncel Haberler

500

Yorumlar (44)

ezmailsmaili@hotmail.com:

DARISI TÜRKiYENIN BA$INA. Birgün serok Apo da özgür olacak ve fasistler yargiilanacak.

7
52
yanıtYanıtla
tahirmzrtsz@hotmail.com:

inşallahh o günler de gelir o zmaan görecegz türkiyede 75 ile adım atabilecekmsnz :D kaçacak delik arayacaksnz sabırsızlıkla bekliyorum bebe :D ayrıca öcalanın 10 serilik yenı cıkan sorgu kasetlerinide izle sizi ne denli kullandgnı bizzat zor olmadan keyifle anlatmış :d

yanıt0
yanıt0
ak davarslflg@hotmail.com:

Ukrayna kurtuldu:darısı seçimle gelen, sonradan diktatör olup internetten tutun da yargıya kadar despot bir yönetim getiren diktatör ülkelerinin başina...

24
27
yanıtYanıtla
VATANDAŞvatan@das.com:

ORALARA BİR OSMANLI GEREK AZİZİM.

32
10
yanıtYanıtla
mert coşkunufakte@gmail.com:

Timoşenko suçlu mudur suçsuz mudur bilemem ama bzim kendi ülemizde zoruma giden bir durum var: Esir düşen İlker Başbuğ'a sahip çıkamadık.

19
22
yanıtYanıtla
REFsdfg@hotmail.com:

MERT ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ İLKER BAŞBUĞ GİBİ DEĞERLİ GENELKURMAY BAŞKANINA TERÖRİST DAMGASINI BU DEVLEY VRMUŞTUR HEPİMİZE YAZIKLAR OLSUN.

15
17
yanıtYanıtla
adem yavuzademeli25@hotmail.com:

sende kominist vatan hainisin ref ne farkınız var biriniz kominist öbürü yahüdi

yanıt0
yanıt0
nesimnesim@mynet.com:

Gezi zekalılara acıyorum. Mısır gezicileri hedefine ulaştı. Ukrayna gezicileri hedefine ulaştı. Bizim gezi zekalılar niye başaramadık diye kıskançlıktan kuduruyorlardır. Yazık. Bunların bu travmayı atlatmaya ömürleri de yetmez:)

18
9
yanıtYanıtla
eaglecall@core.de:

ukraynada vahsice bastirilmadilar tankla tüfekle

yanıt0
yanıt0
BBbb@hotmail.com:

Evet ukraynadaki ölüler zatürreden öldüler zaten

yanıt0
yanıt0
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title