Haberler

Tim "Türkiye Markası" Lansmanı İstanbul'da Gerçekleştirildi

TİM “Türkiye Markası” lansmanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

TİM "Türkiye Markası" lansmanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen TİM "Türkiye Markası" lansmanına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, spor camiasından Fatih Terim, işadamı Ali Ağaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Lansmandan ilk olarak tanıtım filmi gösterildi. Ardından bir konuşma yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, önlerinde büyük hedefler koyduklarını belirtti.

"BUGÜN TÜRKİYE KENDİNİ TÜRKİYE'YE TANITMAK NOKTASINDA YENİ BİR DEĞER KAZANIYOR"

Büyükekşi, "2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yaparak ve kişi başına 25 bin dolar gayrisafi yurt içi hasıla hedefine ulaşacağız. Dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olacağız. İnsani kalkınmışlık endeksinde en üst sıralara ulaşacağız. Bu hedefleri gerçekleştirmemiz için çok çalışmamız gerekiyor. Çok çalışmak da yetmiyor zira bugün dünyadaki rakiplerimiz de çok çalışıyorlar. Bir yandan çok çalışırken öte yandan doğru hamleleri zamanında yapmamız gerekiyor. Bugün sizin huzurunuzda ve himayesinde doğru bir hamlenin başlangıcını yapıyoruz. Bu hamleye çok ihtiyacımız var. Bugün dağınıklıktan ve karmaşadan kurtuluyoruz. Bugün tüm paydaşlarıyla Türkiye kendini Türkiye'ye tanıtmak noktasında yeni bir değer kazanıyor. Bugün bir kez daha hikayemizi dünyaya anlatmak için atağa odaklanıyoruz. Bugün Türkiye ihraç mallarında tanıtım materyallerinde turizmde kullanacağı ortak bir işareti lanse ediyor. Bu da 'Turkey Discover the potential'dır. Bu bir marka değildir. Marka olan Türkiye'nin kendisidir. 'Turkey Discover the potential' bir tekliftir. 'Turkey Discover the potential' ile tüm dünyaya bir teklif yapıyoruz. O da 'Gel bu potansiyeli' keşfettir. Keşfet ve kendisine değer kat. Keşfet ve kendini tamamla. Keşfet ki kendini keşfetmiş ol. Keşfet ve zenginleş. Keşfet ki hepimizi kazanalım. Keşfet ki insan medeniyeti zenginleşsin. Keşfet ki hep birlikte mutlu olalım. Bu teklif sıradan bir reklam sloganı değildir ve tamamlayıcı işaretten ibaret hiç değildir" dedi.

"TÜM BİLEŞENLERLE TÜRKİYE'NİN TANITILMASI MARKA HİKAYESİNİN DAHA DOĞRU ANLATILMASINI SAĞLAYACAKTIR"

Büyükekşi'nin ardından bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de, "Hakikaten coğrafya kaderdir. Fakat bazı milletler bu kaderi içe kapanmak, milletlerinin ve devletlerinin enerjisini heba etmek üzere kullanırlar. Bazı devletler ise vizyonel misyonlara sahip olduklarından bunu daha çok gelişmek ve ileriye gitmek için kullanırlar. Burada en önemli mesele Türkiye markasından ne anlamamız gerektiğidir. Türkiye markasından ne anlaşılması gerektiği, çok uzun yıllar boyunca Türkiye'de kimlik krizlerinin ve siyasi krizlerin kurbanı oldu. Dolayısıyla kültürümüze ait sadece tek bir boyut öne çıkartılmış oldu. Bu da her zaman Türkiye'nin dışarıya tanıtılmasında eksiklik getirdi. Halbuki Türkiye bugün çok boyutlu entegre ve bütünsel bir şekilde tanıtılacak imkanlara sahiptir. Türkiye bir dış politika ve demokrasi markasıdır. Türkiye bir turizm, ekonomi ve küresel bir markadır. Tüm bu bileşenlerle birlikte Türkiye'nin tanıtılması, bu marka hikayesinin daha doğru anlatılmasını sağlayacaktır. Biz kültür dediğimiz de sadece sanat meselesini anlamamalıyız. Devlet hayatı da gündelik hayatta ekonomi hayatı da kültürdür. Kültür bir milletin hikayesinin anlatılmasıdır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE YÖNETİM KAPASİTESİNİ VE DEMOKRASİSİNİ GELİŞTİREN YEGANE ÜLKE DURUMUNDADIR"

Bakan Çelik, Türkiye'nin ortasından çektikleri çizginin altında kalan Arap Baharı ülkelerinin ciddi siyasi krizlerle baş başa olduğunu söyledi. Bakan Ömer Çelik, "Dolayısıyla Türkiye'nin tam ortasından geçen çizginin yukarısında ekonomik krizler, aşağısında ise ciddi demokrasi krizleri söz konusudur. Türkiye ise bir istiklal adası ve markası olarak hem bu ekonomik krizlerden hem de bu demokratik krizlerden kendisini koruyabilen ülke durumundadır. Etrafımızda dokuza yakın ülke yönetilemez durumdadır. Ancak Türkiye yönetim kapasitesini ve demokrasini geliştiren yegane ülke durumundadır" şeklinde konuştu.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR' SÖZÜ TÜRKİYE'NİN MARKASI OLARAK TÜRKİYE'NİN TANITIMI İÇİN KULLANILMALIDIR"

Bakan Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanım sizin BM'de dile getirdiğiniz 'Dünya 5'ten büyüktür' sloganı bir marka haline gelmiştir. Çünkü dünyanın her tarafındaki gençler artık dezavantaj durumunda olanların avantajlı durumlar karşısında ebediyen mağlup olmaması gerektiğini, ezilenin sesini çıkartması gerektiğini, geride kalanın ileride olması gerektiğini, herkesin eşit söz hakkı olması gerektiğini, Twitter ve diğer sanal mecralarda 'Dünya 5'ten büyüktür' sloganıyla ifade etmektedirler. 'Dünya 5'ten büyüktür' sözü de bir Türkiye markası olarak Türkiye'nin tanıtımı içerisinde kullanılmalıdır. Aynı şekilde Mehmetçiğin Kobani'den gelenlere gösterdiği olağanüstü yardımseverlik ve misafirperverliği bugün bütün dünya medyasında bir Türkiye markası olarak öne çıkmaktadır. Yeni Türkiye kavramı Türkiye kavramının güçlü bir markasıdır. Nitekim 2023 vizyonu Türkiye'nin esasını temsil etmektedir. Dolayısıyla bize ait olan tüm siyasi markalarımızı Türkiye markasının bir parçası haline getirmek durumundayız" dedi.

"KÜRESEL EKONOMİDEKİ YAVAŞLAMAYA RAĞMEN EKONOMİDE TÜRKİYE BAŞARILI BİR PERFORMANS SERGİLEMEKTEDİR"

Bakan Çelik'in ardından bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise, "Türkiye olarak neredeydik, nereye geldik ve hedef olarak nereye gideceğiz sürecini kısaca anlatmak istiyorum. Türkiye 1980'lerden 2014 yılına geldiğinde dizlerinin üzerine çökmüş son hamleyi bekleyen bir Türkiye'den, dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olan Türkiye'ye Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi olan bir Türkiye'ye ulaşmış ve Türkiye'nin bugün dünyada en önemli rollere üstlenmeye hazırlanan şirketlerin sahibi olmuştur. Küresel ekonomideki yavaşlamaya ve içinde bulunduğumuz bölgedeki sorunlara rağmen ekonomik büyüme anlamında Türkiye gayet başarılı bir performans sergilemektedir. Türkiye son 19 çeyrekte ortalama olarak yüzde 5.8 rakamına ulaşabilmiş, dünyadaki nadir ülkelerden biridir. 2012-2013 döneminde yıllık ortalaması yüzde 5.1'e ulaşmıştır. 2014 ilk çeyreğinde yüzde 4.7, ikinci çeyreğinde yüzde 2.1 büyüyerek yılın ilk yarısında yüzde 3.3 büyüme kaydetti. Burada asıl önemli olan net ihracatımızın büyümeye olan katkısıdır. Net ihracatımızın net olarak yüzde 6.6, ikinci çeyrekte tahmin ettiğimiz gibi yüzde 9.9 oranında bir katkısı olmuştur. Bu bağlamda net ihracatın büyümeye katkısı ikinci yarıda da devam edecektir. Türkiye 2014'ün tamamında net ihracatın büyümeye katkısıyla dünyadaki öngörülerin çok daha üzerinde bir büyümeyle kapatacaktır" ifadelerini kullandı.

"POTANSİYELİMİZİ YANSITACAK BİR LOGO ÜZERİNDE ÇALIŞTIK"

Bakan Zeybekçi, "Biz de logo tasarımı konusunda Anadolu'muzun kadim kültürünü, tarihimizi, medeniyetimizi, insanımızı, değerlerimizi, milletimizi, gücümüzü ve özellikle de son dönemde yılların ataletini üzerimizden atarak farkında varmaya başladığımız potansiyelimizi yansıtacak bir logo üzerinde çalıştık. Artık gün sanayimizin günü hizmet sektörümüzün kalitesini, insan kaynağımızı, kültürümüzü ve sanatımızı fark ettirmenin günüdür. Bazı çevrelerin kasıtlı bir şekilde ülkemizi 70'li ve 80'li yılların Türkiyesi gibi gösterme çabalarına ve bir 3'üncü dünya ülkesiymiş gibi göstermek gayretlerine rağmen inatla yılmadan, biz ne isek kendimizi en doğru en yalın şekilde anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz. Bugün bütün dünyada Türkiye'nin başarısı konuşuluyor. Bütün dünyada bugün Türkiye'nin son 12 yıldan beri gösterdiği performansı konuşuluyor. En önemlisi marka olmuş olan bir Türkiye'nin siyasetinin bir liderinin Türkiye'den dünyaya gittiğinde karşılaştığı en önemli markalardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Çalışmalar sonucu ortaya çıkan 'Turkey Discover the potential' logosu tabii ki büyük bir hikayeye sahip. Bunun altında binlerce toplantı, yüzlerce katılımcının beyin ve akıl teri var. Biz 1 buçuk yıldan beri bu çalışmayı yürüten TİM Başkanına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bakan Zeybekçi'nin konuşmasının ardından logonun tanıtım filmi gösterildi. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından TİM Başkanı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Turkey Discover the potential' logosunun olduğu bir seramik hediye edildi. Daha sonra Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme basına kapalı olarak devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title