Haberler

Tim-Teb Girişim Evleri'nin Dördüncüsü Denizli'de Açıldı

Güncelleme:

Türk Ekonomi Bankası, inovatif iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak ve girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, teknolojik katma değeri yüksek ve ihracat odaklı projelere sahip girişimcilerin desteklenmesi amacıyla geçtiğimiz yıl İstanbul, İzmir ve Gaziantep'te hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Evleri'nin yenisi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılımıyla Denizli'de açıldı. Pamukkale Teknopark'ta gerçekleştirlen Denizli TİM-TEB Girişim Evi açılışı ile faaliyette olan TİM-TEB Girişim Evleri'nin sayısı dörde çıktı.

2014 yılında, TEB'in Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile yaptığı işbirliği kapsamında ihracat ve yurtdışına açılma potansiyeli olan girişimcilere danışmanlık desteği vermek için kurulan TİM-TEB Girişim Evleri'nin dördüncüsü Denizli'de hayata geçirildi. Açılış, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılımıyla Pamukkale Teknopark'ta gerçekleştirdi.

Heyet, girişimcilerin standlarını ziyaret etti

Açılışın ardından heyet, TİM-TEB Girişim Evleri'nden destek alan girişimcilerin projelerini tanıttığı standları ziyaret ederek girişimcilerle uzun uzun sohbet etti. Tren ve büyük makinelerin bakım, onarım ve arızalarınıı önceden tespit etmeye yönelik bir sistem olan Masuta adlı proje hakkında girişimcileri tarafından bilgi verildi. Aldıkları danışmanlık ve networking desteğiyle ilk satışını TCDD'ye gerçekleştiren girişimciler, üretim hattı olan 5 fabrikaya da satış gerçekleştirerek Almanya ve ABD'deki kurumlarla görüşmelere başladı. TİM-TEB Girişim Evi'nde dökümantasyon sistemi yazılımı ürünü geliştiren Deytek isimli proje başta TEB olmak üzere çeşitli şirketlere büyük satışlar gerçekleştirmeyi başardı. Enerji verimliliği üzerine çalışan Positive Energy ise aldığı destekler sayesinde Lüksemburg Kuluçka Merkezi'ne kabul edilerek inovatif müşteri deneyimi uygulamalarının yer aldığı ICT Spring Europe Etkinliği'ne katılan ilk Türk girişimcisi olma hakkı kazandı ve yatırımcı desteği aldı.

Denizlili girişimciler projelerini standlarında tanıttı

Denizli TİM-TEB Girişim Evi bünyesinde destek almaya hak kazanan ve çalışmalarını sürdüren Denizlili girişimciler; Teknobel, Objektif Bilişim ve Bulutfon da projelerini tanıttı. Geliştirdikleri "Akıllı Trafik Sistemi" ile kavşak ve trafiklerdeki araç kapasitesine göre yoğunluğu tespit ederek yönlendiren Tekobel isimli proje kamu ihaleleri yoluyla satışlarını gerçekleştirmeyi başardı. Artırılmış Gerçeklik teknolojisi üzerinden çalışan Objektif Bilişim isimli proje ise geliştirdiği Loopar isimli mobil uygulama üzerinden çocuklara yönelik AG teknolojisi ile boyama kitabı tasarladı. Standda yer alan bir başka Denizli TİM-TEB Girişim Evi projesi Bulutfon ise fiziki iletişim santrallerinin buluta taşınması sağlayarak kısa sürede bin üzerinde şirketi sisteme dahil etti.

Bir yılda 109 girişimciye ulaşıldı

Geçtiğimiz yıl İstanbul, İzmir ve Gaziantep'te hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Evleri'nin sayısı, Denizli ile dörde yükseldi. Denizli TİM-TEB Girişim Evi ile Denizli ve çevre illerdeki girişimcilik potansiyelinin yükseltilmesi, inovatif projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

İstanbul, İzmir ve Gaziantep'te altı aylık eğitim sonucunda yazılım, elektrik-elektronik, biyomühendislik gibi çeşitli alanlarda proje geliştirilen merkezler, bir yılda 109 girişimciye ulaştı. TİM-TEB Girişim Evleri'nin önümüzdeki dönemde Trabzon, Adana, Ankara, Konya, Bursa, Mersin ve Antalya'da da açılması planlanıyor.

Parlak iş fikirleri TİM-TEB desteğiyle yurtdışına açılıyor

İki buçuk yıl önce başlattığı Türkiye'nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı ile yüksek katma değerli ve yenilikçi projelerin ekonomiye kazandırılmasına destek olan TEB, İstanbul Ataşehir'de açtığı TEB Girişim Evi ile parlak iş fikrine sahip girişimcilere finansal desteğin yanı sıra danışmanlık ve mentorluk hizmeti sunuyor. 2014 yılında Girişim Evi konseptini Anadolu'ya yaymak üzere yola çıkan TEB, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle Istanbul, İzmir ve Gaziantep'te açtığı TİM-TEB Girişim Evleri ile yurtdışına açılma potansiyeli bulunan yenilikçi projelere danışmanlık desteği sunuyor. TİM-TEB Girişim Evleri çatısı altında, girişimcilere iş fikirlerinin hayata geçirilmesinden projenin tanıtımına, müşteri bulunmasından yatırımcılara sunulmasına kadar her aşamada eğitim ve danışmanlık desteği sunuluyor. İhracat potansiyeli görülen projelerin yurtdışına açılması aşamasında TİM'in network ve danışmanlığından faydalanılıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Ekonomi Bankası Gaziantep Denizli İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title