Haberler

Tika, Meksika'daki Yardımlarını Sürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Meksika’nın başkenti Meksiko City’de bulunan Tlalpan Çocuk Bakım Evi ve Vicente Garcia Torres Yaşlı Bakım Evine donanım malzemesi desteğinde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Meksika'nın başkenti Meksiko City'de bulunan Tlalpan Çocuk Bakım Evi ve Vicente Garcia Torres Yaşlı Bakım Evine donanım malzemesi desteğinde bulundu.

Gerçekleştirilen proje kapsamında kullanım ömrünü tamamlamış çamaşır ve kurutma makineleri enerji tasarruflu endüstriyel modern cihazlarla yenilendi. Yenilenen cihazların birçoğunun 30 yıldan fazla süredir kullanıldığı ve mekanik bir arıza yaşandığında yedek parça ve servis hizmetlerinin edinilmesinde sıkıntılar yaşadığı öğrenildi. Donanım desteği verilen Tlalpan Çocuk Evinde yapılan teslim töreninde konuşan kurum yöneticileri ve çocuklarla ilgilenen idareciler Türkiye tarafından hızlı bir şekilde sağlanan destek için müteşekkir olduklarını ifade ettiler.

Meksika'da toplumun refahını geliştirmeye yönelik projeler ve karşılaştıkları problemleri aşmaları için çözümler üreten bir kamu kurumu olma özelliğini taşıyan Meksika Sosyal Yardım Kurumu (DIF) 1977 yılında Meksika Devlet Başkanı Jose Lopez Portillo ve eşi tarafından kuruldu. Meksika Sosyal Yardım Kurumu çocuklara, engellilere ve yaşlılara yönelik sosyal projeler hayata geçirerek, bünyelerinde ücretsiz hizmet veren okulları, ortez ve protez üretim merkezleri, yaşlı ve çocuk bakım evleri, göçmen çocuklara yönelik hizmet veren barınakları mevcut durumda.

Meksika'da 53,3 milyon kişi yoksulluk sınırında yaşıyor

Meksika Sosyal Kalkınma Politikası Değerlendirme Ulusal Konseyi tarafından Meksika'daki yoksulluğu ölçmeye yönelik yapmış olduğu son ankete göre Meksika genelinde nüfusun yüzde 45,5'i yani toplam 53,3 milyon kişi yoksulluk sınırında yaşıyor. Bunlardan 48,8 milyonu orta yoksulluk sınırında bulunmakta olup 11,5 milyon kişi aşırı yoksulluk sınırında bulunuyor. Toplumda gözlemlenen yoksulluktan en fazla savunmasız durumda olan çocuklar ve yaşlılar olumsuz etkileniyor.

Tlalpan Çocuk Bakım Evi 28 Ocak 1969 tarihinde açılmış olup 0-6 yaş arasında terk edilmiş, yetim kalmış, kaybolmuş veya cinsel istismara uğramış çocukların gelişmelerini sağlıklı tamamlayabilmeleri için ihtiyaç duydukları ortamı sunuyor. Bahse konu bakım evinde an itibari ile 67 savunmasız durumda olan çocuğa (31 kız çocuğu/36 erkek çocuğu) yönelik barınma, yiyecek, tıbbi bakım, beslenme, fizik tedavi, konuşma, psikolojik ve pedagojik destek, eğitim, sosyal bakım ve hukuki destek veriliyor. Çoğu durumda gerekli desteklerin sağlanmasından sonra çocuklar gerçek ailelerine veya mümkün olan en iyi koşullarda başka bir aileye evlat edindirilmesi de sağlanıyor. Vicente Garcia Torres Yaşlı Bakım Evi 30 Kasım 1935 yılında kurulmuş olup toplam 116 ihtiyaç sahibi yaşlıya (67 Kadın/49 Erkek) ücretsiz hizmet sunuyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title