Haberler

Tika'dan Makedonya Eğitimine Destek

TİKA tarafından, Makedonya'da eğitime destek amacıyla okul inşaatı ve tadilatı gerçekleştiriliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından, Makedonya'da eğitimin desteklenmesi amacıyla bazı köylerde okul inşaatı ve tadilatı gerçekleştiriliyor.

TİKA Makedonya Koordinatörü Mahmut Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek eğitim dönemine yönelik olarak, İştip'in Şaşavarlı ve Kırçova'nın Mahmudovci köylerinde yeni okul inşaatlarına, Mavrova Rostuşe'nin Skudrinye, Valandova'nın Dedeli ve Çalıklı köylerinde ilköğretim okullarının kapsamlı tadilatına başladıklarını belirtti.

Gotse Delçev Devlet Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin barındığı Prof. Dr. Sabahattin Zaim Öğrenci Yurdu'nda da yenileme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Çevik, İştip'te Türkçe eğitim hizmeti sunan tek lise olma özelliği taşıyan Hamidiye Medresesi'nin eğitim ve yurt binasının da tadilat ve tefrişatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çevik, "Türk, Makedon, Arnavut, Boşnak ve Romen vatandaşlara hizmet verecek bu eğitim kurumlarında okuyacak çocuklarımızın geleceğine yatırım yapıyoruz" dedi. - Üsküp

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title