Haberler

TİKA, Gürcistan'da Engelli Merkezi Yaptırdı

Güncelleme:

Gürcistan'da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yaptırılan, engelli bakım merkezi hizmete girdi.

Gürcistan'da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yaptırılan, engelli bakım merkezi hizmete girdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet, temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'ı ziyaret etti. Heyette, Şentop'un yanı sıra, Türkiye- Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şahin, TİKA Gürcistan Koordinatörü Mustafa Korkmaz başta olmak üzere ilgili yetkililer yer aldı.

Heyetin temasları sırasında TİKA tarafından yaptırılan ve 30 engelli çocuğun bakımını sağlayacak Bolnisi Gantiadi Engelli Merkezinin açılışı gerçekleştirildi. TİKA Gürcistan Koordinatörü Mustafa Korkmaz söz konusu projeyle TİKA'nın Gürcistan'da üçüncü engelli merkezini faaliyete geçirildiğini belirterek, çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Açılış sonrasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Şentop, Türkiye'nin sıkıntılı bir coğrafyada yaşadığını, bu noktada Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin birçok ülkeye örnek olabileceğini belirtti. İki ülke arasında pasaporta gerek olmadan sadece kimlik belgesiyle giriş çıkış yapılabildiğini anımsatan Şentop, "TİKA'nın burada çalışmalarının da çok kıymetli olduğunu gördük, tebrik ediyorum. Gürcistan, Türkiye için çok önemli bir ülke. İlişkilerimiz koordineli bir şekilde devam ediyor. İlişkilerimizin daha iyiye gideceğini ümit ediyorum" dedi.

Türkiye-Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şahin de Gürcistan'la Türkiye'nin çok iyi ilişkileri olduğunu belirterek "Gürcistan bizim en iyi partnerlerimizden, en çok ziyaret edilen ülkelerden biri. İkili ilişkilerimiz dostluk ve kardeşlik temeline dayanıyor" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şentop Hüseyin Şahin Gürcistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title