Haberler

Ticari Araç Sahiplerine ÖTV Muafiyeti Müjdesi

Güncelleme:

Ticari yolcu ve yük taşımacılığı yapanlara bir kereye mahsus araçlarını ÖTV'siz değiştirme imkanı veren uygulama yasalaştı. ÖTV avantajıyla yaklaşık 15-20 bin TL cepte kalacak.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Keskin, ticari yolcu ve yük taşımacılığı yapanlara bir kereye mahsus araçlarını ÖTV'siz değiştirme imkanı veren uygulamanın yasalaştığını belirtti.

ÖTV'DEN MUAF TUTULACAK

Keskin, yazılı açıklamasında, şehir içi taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı yapılan araçlarla ticari yük taşımacılığında kullanılan araçların değiştirilmesi halinde 30 Haziran 2019'a kadar ÖTV'den muaf tutulacağını kaydetti.

ESKİ MODEL ARAÇLAR DEĞİŞECEK

Şoförlere ÖTV'siz araç verilmesi konusunu sürekli gündeme getirdiklerine ifade eden Keskin, "Yasalaşan uygulamadan sadece şoför esnafı yararlanmayacak. Bu uygulama Türkiye'nin ekonomisiyle otomotiv ve ticari araç sanayisine de olumlu katkılar sunacak. Böylece vatandaşa konforlu ulaşım imkanı da sağlanmış olacak. Şoför esnafımız sermaye yetersizliği nedeniyle değiştiremediği eski model araçlarını artık yeni modellerle değiştirebilecek." ifadelerini kullandı.

Keskin, bu krediye hızlı ve zamanında ulaşılabilmesi açısından desteğin Kredi Kefalet Kooperatifi ve bankalar aracılığıyla sağlanması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

ŞEHİT EŞ VE ÇOCUKLARINA ÖTV'SİZ ARAÇ

Yasayla terörle mücadelede hayatını kaybedenlerin eş veya çocuklarından birisi, eş ve çocuğu yoksa ana veya babasından birisinin alacağı araçlardan bir defaya mahsus olmak üzere ÖTV alınmayacak.

19 BİN TL CEPTE KALACAK

Yasayla piyasada 60 bin lira olan bir otomobilin fiyatı, taksici için 41 bin 380 liraya inecek. ÖTV avantajıyla yaklaşık 19 bin lira cepte kalacak.

MERCEDES'İ 43 BİN LİRA UCUZA ALACAKLAR

ÖTV muafiyeti ile birlikte FİAT ve Hyundai marka araç alan taksiciler ÖTV indirimiyle 15-20 bin TL avantaj sağladı. Almanya yollarında taksi olarak kullanılan Mercedes C180 gibi araç almaya gelince KDV ile 95 bin TL olan araç, ÖTV'li satış fiyatı 138 bin TL'ye göre 43 bin TL ucuza mal olacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Şevket Keskin Malatya Otomobil Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title