Haberler

THY'nin Kahraman Pilotu 97 Kişinin Hayatını Kurtardı

Güncelleme:

Havada motoru alev alan THY uçağının tek yolcunun burnu dahi kanamadan yere inmesinin perde arkasında kahraman pilot Alphan Morkan var.

Milano-İstanbul seferini yapan THY uçağının motoru havada alev aldı ve Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçağın inişinden hemen sonra 97 yolcu tahliye edildi. Havada büyük panik yaşayan yolcuların burnu dahi kanamadı. Büyük tehlike atlatan uçağın pilotu ise Alphan Morkan...

YILLARIN DENEYİMİ

Morkan, yılların verdiği pilotluk deneyimiyle panik yapmayarak uçağı başarıyla indirdi. Tahliye edilen yolcuların burnunun bile kanamaması büyük bir mucize olarak yorumlandı. Aksi bir durumda şu an bütün Türkiye gözyaşları içinde olabilirdi.

YOLCULAR DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Yanan uçaktan inen yolcular, gazetecilere dehşet anlarını anlattı. Uçaktan inen yabancı bir yolcu, "Neler olduğunu anlamadık. İlk denemede uçak inemedi, daha sonra ikinci kez denedi. Çok korktuk" dedi.

"YERE BAYAĞI SERT VURDU, UÇAĞIN ÖNÜ KALKTI"

Erkan Parmaksız isimli Türk yolcu ise, "Tam iniş esnasında tekerler yere vurduktan sonra birden uçağın önü havalandı, sağ motor yere vurdu. Alev aldığını söylediler. Zaten içerisi kokuyordu. Herkes panik oldu. Maskeler falan açıldı. Sonra bir yarım saat döndük ama Allah biliyor o yarım saati. İkinci denemesinde tek motorla daha iyi indi. Ya kendisinin hatasıydı, bilmiyorum yani. Yere bayağı sert vurdu, uçağın önü kalktı" diye konuştu.

"SAĞ TARAFTAKİ YOLCULAR MOTORUN ALEV ALDIĞINI SÖYLEYEREK ÇIĞLIK ATTI"

Yolcuların şok yaşadığını söyleyen Parmaksız, "Son yarım saat dönerken zaman geçmedi. Çünkü tek motor olduğu için sağa doğru yatıyordu uçak. Şimdi düşecek diye kendimizi sıktık. Sağ tarafımızdakiler motorun alev aldığını söyledi. Bir bayan çığlık atarak hosteslere söyledi. Onlar da panik yapmayın dediler. Birincide çok sert vurmuştu. Piste indikten sonra toprak alana çıktı uçak. Slaytlarla kaydık, tahliye oldu" ifadelerini kullandı.

"MİLLET YAŞADIĞINA ŞÜKRETTİ, HERKES İNİŞTE ALKIŞLADI"

Hasan Ali Eryılmaz isimli yolcu ise, "İniyorduk. Biraz uykuluydum. Piste tam inerken uçak yere çakılır gibi oldu. Sonra bir anda kalktı. Yaklaşık 15 dakika havada tur attık. Bu kez anons yapıldı. Acil duruma geçildi. Bize pozisyon almamızı söylediler. Piste iniş yapıldı. Muhtemelen sağ motorda sorun vardı. Sonra uçak pistten dışarı çıktı. Millet yaşadığına şükretti. Herkes alkışladı, kıyamet koptu." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Milano Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (73)

mehmetMobil-IOS:

pilot kurtarmış bazi salaklar allah diyor ya

3
29
yanıtYanıtla
CemoMobil-IOS:

Turk hava yoları benim ıcın bıtı yok boyle bırsey

0
21
yanıtYanıtla
Hacı:

İmamhatip mezunumu bu pilotlar yaa!

6
12
yanıtYanıtla
Türk oğlu Türk Mobil-IOS:

Allah beterinden saklasın,çok geçmiş olsun.

15
0
yanıtYanıtla
PİLOT HATALI:

uçağın benzini boşaltılır inecek kadar benzin bırakılır. pilot uçağı ilk inişte pistte indirmesi gerek yolcuların ifadesine göre sert inmiş iniş takımları hasar görmüş. Yanan motorda yere çarpmış devre dış kalmış. Bu yüzden da birincide pas geçmiş. Buda en 20 Dakka almasına sebep olur. Yolcuların acil tahliyede sırasında eşyaların yanlarına almaması gerek ama resimde gördüğüm kadriyle yolcuların çoğu çantalı yani eşyaların yanların almışlar

5
9
yanıtYanıtla
26mobilWeb@haberler.com:

Ey yolcular sizi Alphan morphan değil Allah c.c. Kurtardı bunu bilin.

8
6
yanıtYanıtla
KamilMobil-IOS:

Herkese gecmis olsun...Allah sevenlerine bagislamis...

12
1
yanıtYanıtla
eşkıya hükümdar olsa ne yazar! Mobil-ANDROID:

kiş kiş akp kiş kiş. defol git tayyip. hep senin yüzünden.

2
10
yanıtYanıtla
bernamobilWeb@haberler.com:

Önce Allahin sayesinde pilotumuza o dihreti cesareti veren Rabbimin sayesinde

12
0
yanıtYanıtla
diabloMobil-ANDROID:

plot isini yapmis ortada kahramanlik flan yok.

8
4
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title