Haberler

Thy, Kopenhag-İstanbul Arasında A330 Seferleri Başlattı

Türk Hava Yolları (THY), Kopenhag İstanbul arasındaki seferlerinden birini artık geniş gövdeli A330 ile yapacak.

Türk Hava Yolları (THY), Kopenhag-İstanbul arasındaki seferlerinden birini artık geniş gövdeli A330 ile yapacak.

İstanbul'dan Kopenhag'a A330 ile ilk seferin başlatılması dolayısıyla Kopenhag Kastrup Havalimanı'nda yapılan törene Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez, Kastrup Havalimanı CEO'su Thomas Woldbye, THY Kopenhag Müdürü Pınar Ayvaz, Kültür ve Turizm Müşaviri Hasan Sarıtepeci ve havaalanı yöneticileri katıldı.

Kastrup Havalimanı CEO'su Thomas Woldbye, Kopenhag'ın THY'nin A330 geniş gövdeli tarifeli uçak koyduğu Kuzey Avrupa'daki ilk havaalanı olduğunu belirterek, "2012 ve 2013'te Avrupa'nın en iyi havayolu seçilen THY ile çalışmaktan mutluyuz. THY ve Scandinavian Hava Yolları 20 noktaya ortak çalışmayla sefer yapıyor. Yani Bergen'den Kuala Lumpur'a yolcularını Kopenhag aktarmalı birlikte uçuruyorlar. Bu kapasite artırımıyla İstanbul'a günde 600 THY yolcusuna hizmet vermiş olacağız" dedi.

Woldbye, THY'nin 2013'te 280 bin yolcuyu Kopenhag'dan İstanbul'a uçurduğunu da belirterek, 41 yıldır Kopenhag-İstanbul arası uçuşlar gerçekleştiren THY'ye kapasite artırımı için teşekkür etti.

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez de 6 aydır bulunduğu Kopenhag'da bu başarıya tanıklık etmekten gurur duyduğunu belirterek, THY'yi bu kararından dolayı tebrik ettiğini söyledi ve gelecek için daha büyük başarılar dileğinde bulundu.

THY Kopenhag Müdürü Pınar Ayvaz ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, hergün 11.30'daki uçuşlarının A330 ile yapılacağını bildirdi. "Artan yolcu potansiyeliyle seferlerimizden birini geniş gövdeli uçağımızla yapmaya karar verdik. Kuzey Avrupa'da ilk defa geniş gövdeyle tarifeli seferlere başladık" diyen Ayvaz, THY'nin 41 yıldır Kopenhag'dan operasyon yaptığını ifade etti.

Günde 3 seferi İstanbul'a ve 1 seferi de Ankara veya Konya'ya yaptıklarını anlatan Ayvaz, "Kopenhag Havalimanı ve büyükelçimizin desteğiyle büyük atılımlar yaptık. Kopenhag Havalimanı CEO'su Woldbye yoğun gündemine rağmen katıldılar. Her konuda Kopenhag Havalimanı'nın THY'ye büyük destekleri var. 2012 Temmuz'dan itibaren Aalborg ve Billund'dan haftada 5 sefer yapılıyor" diye konuştu.

Seferler abla kardeşi buluşturdu

Bu arada THY Kopenhag Müdürü Pınar Ayvaz, ilk seferin pilot olan kardeşi Deniz Ayvaz tarafından yapılmasıyla ilgi odağı oldu. İlk seferin kardeşi tarafından yapılmış olmasından dolayı ayrı bir heyecan yaşadığını anlatan Ayvaz, kardeşiyle kokpitte hatıra fotoğrafı çektirdi.  Türkiye'den gelerek törene katılan Semra ve Suphi Ayvaz çifti de pilot olan oğulları ve THY müdürü kızlarının mutluluğuna ortak oldu. - Danimarka

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Dönmez Kopenhag Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title