Haberler

Thy, Kherson Seferlerine Başladı

Avrupa'nın en iyi havayolu seçilen Türk Hava Yolları (THY), dış hatlardaki uçuş noktalarına Ukrayna'nın Kherson şehrini ekledi.

Avrupa'nın en iyi havayolu seçilen Türk Hava Yolları (THY), dış hatlardaki uçuş noktalarına Ukrayna'nın Kherson şehrini ekledi.

THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Kherson'a seferlerin başlamasından dolayı Kherson Havalimanı'nda resmi bir tören düzenlendi. Törende Kherson Bölgesel Devlet Yönetimi Başkanı Andriy Putilov, Türkiye Cumhuriyeti Ukrayna Büyükelçisi Yönet Can Tezel, THY Pazarlama ve Satış Başkanı Ziya Taşkent ile birlikte Kherson, Kiev, Odessa, Dnepropetrovsk ve Lvov'daki THY müdürleri ve iş adamları hazır bulunurken, resmi töreni çok sayıda Türk ve Ukraynalı basın mensubu takip etti.

AÇILIŞA ÖZEL FİYATLARLAR

Törende bir konuşma yapan THY Pazarlama ve Satış Başkanı Ziya Taşkent, Ukrayna pazarının THY için önemli olduğunu sözlerine ekleyerek, "Kherson ve Ukrayna'nın güneyindeki diğer bölgeler iyi bir potansiyele sahip ve uçuşlarımızla bu potansiyeli açığa çıkarmayı amaçlıyoruz. İstanbul-Kherson uçuşu ile yüksek hizmet standartlarımızı Ukrayna'daki tüm yolcularımız için daha uygun hale getirdik ve açılışa özel fiyatlarla bilet satmaya karar verdik" dedi.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Türk Hava Yolları'nın Kherson'a uçuş başlatmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Kherson Bölgesel Devlet Yönetimi Başkanı Andriy Putilov, "Kherson Havalimanı'nın önemli bir teknik potansiyeli var. Ülkedeki son olaylar dolayısıyla Ukrayna'nın Güney'indeki hava taşımacılığına olan değerlendirilmemiş talepten kaynaklanan yolcu trafiğiyle başa çıkacaktır. Türkiye ile Kherson arasında başlatılan uçuşların bölgenin ekonomisinin gelişimine katkı sağlayacağına eminim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından THY Pazarlama ve Satış Başkanı Ziya Taşkent, Kherson Bölgesel Devlet Yönetimi Başkanı Andriy Putilov'a uçak maketi hediye ederken, ilk sefer anısına yaptırılan pastayı da birlikte kestiler.

FİYATLAR 99 EURO'DAN BAŞLIYOR

İstanbul'dan Kherson'a tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 99 Euro'dan başlayan açılışa özel ücretlerle seyahat edilebilecek. Ayrıca, Miles&Smiles üyeleri, yeni açılan hatlarda ilk 6 ay boyunca % 25 mil indirimli ödül biletle seyahat edebilecek ve uçuş sınıflarını yükseltebilecekler.  Son 21 yıldır, Türk Havayolları'nın Ukrayna'nın büyük şehirlerinden olan Kiev, Odessa, Simferopol, Donetsk, Dnepropetrovsk ve Lvov de temsilcilikleri bulunuyor. - Kherson

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Ziya Taşkent Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title