Haberler

THY'den Bomba Karar: Uçak Kalkana Kadar Tuvalet Yasak

Güncelleme:

Birbiri ardına uçaklarının tuvaletinde asılsız bomba notlarıyla karşılaşan Türk Hava Yolları, ek önlemlere başvurdu.

İhbarlar nedeniyle geri dönen uçaklar nedeniyle milyonlarca lira zarara uğrayan THY, yeni güvenlik önlemleri ile bomba notu gibi asılsız ihbarların önünü kesmeyi hedefliyor.

Bundan böyle THY uçaklarında yolcu alımı tamamlanması sonrası uçak kapı kapatmadan önce tuvaletler sıkı bir son kontrolden geçirilecek. Emniyeti tehdit edecek bir durum olmaması halinde tuvaletler kilitlenerek kalkışa kadar kullandırılmayacak.

EK ÖNLEMLER ALDI

Son yıllarda yaptığı atılımlarla Avrupa'da liderliğe oynayan Türk Hava Yolları, son dönemde art arda yapılan bomba ihbarları nedeniyle ek önlemler aldı.

AMAÇ İHBARLARIN ÖNÜNÜ KESMEK

Tuvaletlerde bulunan asılsız bomba notlarıyla ilgili olarak Atatürk Havalimanı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ihbarcıları ortaya çıkarmak için yürüttüğü çalışmalar devam ederken, yeni alınan önlemlerle ihbarların önünün kesilmesi amaçlanıyor.

UÇAK KALKANA KADAR TUVALETLERE GİRİLEMEYECEK

Özellikle yeni alınan güvenlik önlemleri kapsamında yolcu alımı tamamlandıktan sonra uçak kapısı kapatılmadan önce kabin görevlileri sorumlu oldukları tuvaletlerin son kontrolünü yapacak. Tuvalette raf ve dolap içleri,kapı arkalarında yapılacak sıkı bir kontrol sonrası uçuş emniyetini tehdit eden bir durumun olup olmadığına bakıldıktan sonra herhangi bir olumsuz durum olmaması halinde tuvaletler kilitlenecek.

Tuvaletler kalkış sonrasına kadar kullandırılmayacak.Tuvaletlerde uçuş emniyetini tehdit eden bir olumsuz durum olmaması halinde de uçağın kapısı kapatılacak. (Kaynak : Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türk Hava Yolları Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (28)

CAN DERSİMLİ:

GINA GELDİ BU THY HABERLERİNDEN BEŞ PARA ETMEZ BİR KURULUŞ

7
25
yanıtYanıtla
Gözlem:

THY''den rica: Uçağa yolcunuzu aldıktan sonra, uçağın içinde 1 saate yakın beklettiğiniz uçuşlarınız var. ! Ne lazım geliyorsa, artık siz düşünün. . . ! '' LAZIMLIKLAR KOLTUKLARINIZIN ALTINDADIR '' gibi. . Anlatabildim mi?

11
17
yanıtYanıtla
hami kollandmobilWeb@haberler.com:

Altiniza yapilacak. Geri kalmis ülkeler önlemi.

1
20
yanıtYanıtla
ah biz türklerMobil-ANDROID:

uçak kalkarken tuvalete de gitmeyiversın milletimiz, babasının evinde de uçakta mi gitmiş tuvalete !

16
1
yanıtYanıtla
GurbetciMobil-IOS:

Altlarına bez bağlasınlar kardesım!

14
2
yanıtYanıtla
freedom_58:

yolcular nereye sıccak.

6
9
yanıtYanıtla
uyt:

nereye yapsınlar.

2
13
yanıtYanıtla
bilip bilmeden konusanlar !!Mobil-ANDROID:

avrupada bir cok firmada uçak inerken ve kalkarken tuvalet kullanilmasi yasaktir. cahil cahil konusmayin !

13
1
yanıtYanıtla
40mobilWeb@haberler.com:

Herkez yaninda torba tasisin bu ilkellik

3
8
yanıtYanıtla
TK7051:

Buldunuz bir günah keçisi;herşeyi paralele yıkıyorsunuz. siz önce kendinizden şüphe edin bence !!!

4
7
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title