Haberler

THY 50 Yıldır Hollanda'da

Türk Hava Yolları'nın (THY) Hollanda'ya uçuşunun 50. yılı resepsiyonla kutlandı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Hollanda'ya uçuşunun 50. yılı resepsiyonla kutlandı.

THY Amsterdam Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programına, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş, THY Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi, THY Orta Avrupa Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Fatih Cığal'ın yanı sıra Türk ve Hollandalı davetliler katıldı.

Programda konuşan THY Amsterdam Müdürü Ahmet Şahin, 4 Haziran 1965'te haftada iki sefer olarak gerçekleşen Hollanda uçuşlarının sayısının bugün haftada 42'ye çıktığını söyledi.

Sadece Amsterdam Schiphol Havaalanı'ndan geçen sene 522 bin yolcu taşıdıklarına değinen Şahin, bu ülkeden Sabiha Gökçen Havaalanı'na şu anda haftada 7 olan uçuş sayılarının 2 Temmuz'da 10'a çıkacağını ifade etti.

Hollanda'da gelinen noktanın kendileri açısından anlamlı olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:

"50. yılın bizim için başka önemli bir yanı daha var. Geçen sene Türklerin Hollanda'ya göçünün 50. yılını kutladık. THY'nin burada vatandaşlarımızla kader birliği yaptığı inkar edilemez bir gerçek. THY bugün buradaysa bunun en büyük sebebi, vesilesi yine buradaki vatandaşlarımızdır. THY'nin genel yapısına baktığınızda 1965 yılında küçük ölçekli bir havayoluydu. Toplamda 9 uçağı olan, 688 gibi çok kısıtlı koltuk kapasitesi sunan, senede sadece 409 bin yolcu taşıyan bir havayoluydu. Bugün ise 277 uçağı olan, 274 noktaya uçan ve 54,7 milyon gibi yüksek rakamda yolcu taşıyan bir konumda. Şu an süper ligde, devler liginde. Bu büyümesindeki en büyük katkı iş ortaklarımızın yanı sıra Hollanda özelinde vatandaşlarımızdır."

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Ahmet Şahin Amsterdam Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title