Haberler

The Woolmark Company, Türkiye'de Ofis Açtı

Güncelleme:

Türkiye'den dünya çapında markaların artacağını öngören The Woolmark Company, Türkiye'de ofis açtı.

Türkiye'nin özellikle tekstil sektöründeki markalaşma sürecindeki atılımlarını, etkin pazarlama çalışmalarını ve ihracat hedefini yakından takip eden The Woolmark Company Türkiye ofisini açtı.

Şirket merkezi Sydney, Avustralya olmak üzere dünya üzerinde 18'den fazla ülkede ofisleri bulunan ve yün konusunda küresel çapta bir otorite olan ikonik lif markası The Woolmark Company, Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerini gerçekleştirmede kaliteli yünün kullanımını destekliyor.

Mükemmellik, tutku ve yenilik ile eşanlamlı olan ve lansmanından bu yana 2 milyardan fazla ürün üzerinde kullanılan Woolmark logosu Türk tasarımcılarının büyük bir konfor, tarz ve dayanıklılık sunan giysiler yaratmalarına olanak tanıyor. Woolmark logosu yün ürünlerin bağımsız şekilde test edilmiş olduğunu belirtiyor.

Türkiye'de son 10 yılda giyim sektöründe ihracat rakamı iki katına çıkarken, markalaşma çok önemli bir hale geliyor. The Woolmark Company Türkiye Müdürü Mahmut Koçak, "Türkiye'deki markaların yerelden küresele ilerleme sürecinde yaptığı çalışmaları destekliyoruz. Türkiye moda sektöründe çok iddialı ve Avrupa standartlarında çok kaliteli üretimler gerçekleştiriyor. Biz, dünya tarafından tanınan Türk markalarının sayısının artacağına inanıyoruz. Woolmark logosuyla garantili yün içeriğini teyit ediyoruz ve bir kalite güvencesi sağlıyoruz." dedi.

The Woolmark Company'nin İdari Yöneticisi Stuart McCullough, "Türkiye'yi perakende için artan öneme sahip ciddi bir üretim pazarı olarak izliyoruz. Yakın geçmişte, yüksek kaliteli Avustralya yününden mamul ürünleri yerel ve uluslarası şekilde geliştirmek amacıyla Türkiye'deki moda sektörüne destek sağlamada önemli bir adım olarak Türkiye'de yeni bir ofise ve Türkiye'deki ekibi büyütmeye yatırım yaptık." dedi.

Batı dünyasındaki tüketiciler yün giysilere yıllık yaklaşık 75 milyar dolar harcamaktadır. Türkiye ülke başına kişi başı yün tüketimi sıralamasında %2'lik bir oran ile altıncı sıradadır.

Moda Hazır Giyim Konferansı etkinlikleri kapsamında, toplantı sponsoru sıfatıyla etkinliğin açılış konuşmacıları olarak Alexander McQueen'in Başkan ve CEO'su Jonathan Akeroyd ile ünlü İngiliz Moda Yazarı ve Tarihçi Colin McDowell'ı Türkiye'ye getiren The Woolmark Company, Türkiye hazır giyim ve moda pazarında sesini duyurmuş oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

avustralya türkiye Moda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title