Haberler

The Economist: Erdoğan Vazgeçilmez Bir Ortak Oldu

Güncelleme:

The Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel gezisini değerlendirerek göçmen krizinin Erdoğan'ı AB nezdinde "Vazgeçilmez bir ortak yaptığı" yorumunda bulundu.

The Economist dergisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta başındaki Brüksel gezisini değerlendirerek göçmen krizinin Erdoğan'ı AB nezdinde "vazgeçilmez bir ortak yaptığı" yorumunda bulundu.

İngiltere'de yayımlanan haftalık The Economist dergisinde bu haftaki sayıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta başındaki Brüksel gezisini değerlendiren bir makale yer aldı.

"TÜRKİYE'NİN AB ADAYLIĞINDA ROLLER DEĞİŞTİ"

Recep Tayyip Erdoğan'ın gezisine geniş yer veren dergi, Erdoğan'ın gezisinde ana gündemin Türkiye'nin AB adaylığı olmadığını, Türk bakanların AB'nin Türkiye'ye, Türkiye'nin AB'ye olduğundan daha fazla ihtiyacı olduğunu söylediğini ve artık rollerin değiştiğini yazdı.

ERDOĞAN ÖNE ÇIKTI

AK Parti'nin 1 Kasım'daki seçimde, mecliste çoğunluğu sağlamak için mücadele ettiğini vurgulayan Economist, Türk liderlerin uzun yıllardır Avrupa'yı rica eden taraf olarak ziyaret ettiklerini ve insan hakları konusunda olumsuz bir tutumla karşılaştıklarını ancak bugün Avrupa'nın mülteci krizini beceriksizce yönetmesi nedeniyle Erdoğan'ın fazlasıyla öne çıktığını vurguladı.

Erdoğan'ın Brüksel'de AB'den Türk vatandaşları için vize muafiyetinin yanı sıra ekonomik yardım ve enerji alanında işbirliği de istediğini belirten dergi, AB liderleri ve Erdoğan'ın bu görüşmelerin ardından, Türkiye'nin üyelik müzakerelerinde son on yılda başarılandan daha fazlasını elde edebileceklerinin mümkün olduğu yorumunu yaptı.

"AB UYUMU ÖNEMLİ"

Anlaşmanın koşullarının mültecilerin yerleştirilmelerine yönelik kapsamlı bir anlaşma ile Türkiye'nin sınırlarını daha sıkı kontrol etmesi karşılığında Avrupa'dan maddi destek alması olabileceğini olduğunu vurgulayan dergi, ancak bu durumun AB'nin Türkiye'ye NATO gibi yaklaşması riskini taşıdığı bunun da ortak çıkarlara dayalı stratejik bir müttefik ilişkisi anlamına geldiğini oysa AB'nin, potansiyel bir üyesinin içindeki gelişmelere de uyum sağlamasının önemine dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Brüksel Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (145)

@:

seni çok seviyoruz meydanı başkasına bırakma

59
37
yanıtYanıtla
ya aliMobil-ANDROID:

sonuna kadar destekliyicez seni RTE

61
29
yanıtYanıtla
.:

sonun cehennem olsun inş

yanıt3
yanıt27
ankarali:

Erdogan her seyi ile tam bir lider catlasalarda patlasalarda biz onu destekliyoruz Allah yardimcin olsun o turkiyenin ilk baskani olacak insallah

53
14
yanıtYanıtla
deli 888:

tayıp baba büyük lider. . . .

25
40
yanıtYanıtla
Akpkkabd katilMobil-IOS:

Bundan adam olmaz ancak CHP MHP iktidarı Türkiye'yi düzlüğe çıkarır

22
41
yanıtYanıtla
Cenk:

Batılılar Tayyib''e destek veriyor çünkü Tayyip onlara çalışıyor. AKP bir Amerikan projesidir. Projenin adı da ılımlı İslam''dır.

21
41
yanıtYanıtla
....:

chp hdp merkez medya kime calisiyor. Iftira atma

yanıt13
yanıt2
Exxx:

Yuh! AB ve tüm dünya rte hskkında kara propaganda yürütüyor görmüyormusun?dış basın hergün erfoğanı kötülüyor, yerden yere vuruyor.ya körsün okumuyor yazmıyor cahilce sallıyorsun yada iftiracısın...

yanıt13
yanıt2
Celal:

Elin İngiliz i anlamış Recep Tayip ERDOĞAN ın kim olduğunu ama bizim akmaklar anlamamış. Allah yardımcısı olsun Reyisimize

40
16
yanıtYanıtla
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title