Haberler

Thd Başkanı Çakar Açıklaması

"Son bir yıllık gıda enflasyonu ile asgari ücretli ve emekli bir işçinin maaş artışlarını karşılaştırdığımızda halkın büyük bir kesimi için gerçek enflasyonun arttığını görmekteyiz"

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, son bir yıllık gıda enflasyonu ile asgari ücretli ve emekli bir işçinin maaş artışları karşılaştırıldığında, halkın büyük bir kesimi için gerçek enflasyonun arttığını iddia etti.

Çakar, Yüksel Caddesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2013 yılı haziran ayı ile bu yılın haziran ayına ilişkin gıda fiyat istatistikleri arasında bir karşılaştırma yaptıklarını ve yıllık gıda enflasyonunu ortaya çıkardıklarını söyledi.

Ortaya çıkan tabloya göre, asgari ücretle çalışan işçi ile ortalama maaş alan emekli işçinin satın alma gücünün nasıl ve ne kadar düştüğünü belirlediklerini ifade eden Çakar, son bir yıldaki fiyat artışının pirinçte yüzde 44,2'yi, ekmekte yüzde 14'ü, dana etinde yüzde 15,9'u, elmada yüzde 20'yi, fındık içinde yüzde 72,5'i, antep fıstığında ise yüzde 90,3'ü bulduğunu savundu.

Asgari ücretlinin 2014 haziran ayı maaşının 2013 yılı haziran ayı maaşına göre yüzde 9,44, emekli bir işçinin aynı dönemdeki maaşının ise yüzde 7,40 arttığını anlatan Çakar, şöyle konuştu:

"Buna göre, son bir yıllık gıda enflasyonu ile asgari ücretli ve emekli bir işçinin maaş artışlarını karşılaştırdığımızda halkın büyük bir kesimi için gerçek enflasyonun arttığını, bu enflasyonun da gıda fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını, bu anlamda satın alma güçlerinin ise düştüğünü görmekteyiz. Çünkü dar gelirli tüketicilerin gelirleri içerisinde gıda harcaması önemli bir yer tutmaktadır."

"İstismarcı ve stokçular işbaşında"

Ramazan ayına yansıyan fiyat artışlarıyla birlikte "istismarcı" ve "stokçuların" da ortaya çıktığını iddia eden Çakar, bunlara karşı hiç bir önlemin alınmadığını öne sürdü. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Tüketici Hakları Derneği Türk Hemşireler Derneği Turhan Çakar Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title