Haberler

Tgtv'nin Bayramlaşma Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'daki terör saldırısına ilişkin "Biz, şu mübarek bayramın birinci gününde Van'da bin kilo bombayı patlatan alçakları er ya da geç döktükleri kanda boğacağız. Bunun hiç lamı cimi yok, boğacağız. Zira bu mübarek bayramlarımızı bu güzel günlerimizi millete zehir etmeye kimsenin hakkı yok. Bu şehitler boşuna şehit olmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'daki terör saldırısına ilişkin "Biz, şu mübarek bayramın birinci gününde Van'da bin kilo bombayı patlatan alçakları er ya da geç döktükleri kanda boğacağız. Bunun hiç lamı cimi yok, boğacağız. Zira bu mübarek bayramlarımızı bu güzel günlerimizi millete zehir etmeye kimsenin hakkı yok. Bu şehitler boşuna şehit olmadı. Bu gaziler boşuna gazi olmuyorlar ama bu alçaklar bunun hesabını verecekler." dedi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nca (TGTV) Haliç Kongre Merkezi'nde "79 Milyon Bir Bayrak Altında" adıyla düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Erdoğan, Arif Nihat Asya'nın "Delikanlım işaret aldığın gün atandan/Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan" sözünde olduğu gibi bütün meselenin bu olduğunu kaydetti.

Erdoğan, 15 Temmuz gecesinde milletin yürüdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"F-16'lar kar etti mi? Etmedi. Helikopterler kar etti mi? Etmedi. Tanklar, toplar kar etti mi? Etmedi. 'İman o cevher ki, ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.' İşte ortaya bu çıktı. Bu millet o gece o imanın azametini imandan binasip olanlara gösterdi. Bu millet yüce millet, bu millet güçlü millet ve bunu ispat etti. Rabbim de lütfetti. Netice hamdolsun zaferle sonuçlandı. Eğer milletle aranızda, siz yürüdüğünüzde 79 milyon insanı arkanızda yürütecek bir ilişki varsa hiç korkmayın. Karşınıza 367 garabeti de çıkarsalar, siyasi ve bürokratik tuzaklar da kursalar terörle, topla, tankla, uçakla, helikopterle üzerinize gelseler hiç fark etmez. Gençler sizin biriniz onlara bin, onların bini sizlere bir gözükür."

"Bu gücün altında iman vardır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Allah'ın kerim kitapta "Biz nice az toplulukları büyük yığınlara galip kıldık." şeklinde bildirdiğini hatırlatarak, bunun yeni bir tecellisinin de 15 Temmuz'da görüldüğünü söyledi.

Milletin, çoğu kez görülmeyen fakat varlığı kalbin ve zihnin derinliklerinde daima hissedilen gücünün rakipsiz olduğunu aktaran Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; bu gücün altında iman vardır. Birlik vardır, beraberlik vardır, kardeşlik vardır. Sivas Koyunhisar'dan bir kardeşimiz köprünün yakınında oturuyor. Annesi babası bize anlatıyor. Çıkma kararını verdiği zaman abdestini alıp, iki rekat namaz, şehitlik namazını kılıyor. Hanımı 'Ben de geleceğim.' diyor. O da hazırlığını yapıyor, beraber yola çıkıp, köprüye iniyorlar. Orada şehadete eriyor. Hazırlıklarını yapmış, Çetin kardeşimiz orada şehit oluyor. Hanımı beraber geldiği o 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yalnız dönüyor. O şimdi yalnız değil, yine beraberler. Çetin kardeşimiz ebedi alemde ruhen eşiyle yine beraber fakat bu vakıa bize bir şeyi gösteriyor; bunlar bize örnekler. Yani siz de hazır olun. Dikkat ederseniz bir nokta koymadık, virgül koyduk. Niye? Biz onlarla beraber yatıp, onlarla beraber kalkmaya, beraber yaşamaya mecburuz. Önce biz kendi aramızda iki elin parmaklarının kenetlendiği gibi güçlü bir şekilde bir olacağız ki, milletimizi de bu çekirdeğin etrafında birleştirelim. Her fırsatta ne diyorum; 'Tek millet 'diyorum. 79 milyon; tek millet. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkesi, Gürcüsü, Abazası, Boşnağı, Romanı tek millet. Biz, şu mübarek bayramın birinci gününde Van'da bin kilo bombayı patlatan alçakları er ya da geç döktükleri kanda boğacağız. Bunun hiç lamı cimi yok, boğacağız. Zira bu mübarek bayramlarımızı, bu güzel günlerimizi millete zehir etmeye kimsenin hakkı yok. Bu şehitler boşuna şehit olmadı. Bu gaziler boşuna gazi olmuyorlar ama bu alçaklar bunun hesabını verecekler."

"Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur"

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifalar dileyen Erdoğan, "Kardeşlerim ikincisi ne diyorum; 'Tek bayrak.' Bu bayrak alışılmış bir bayrak değil. İşte rengini şehidimizin kanından aldı. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız, her şehidimiz bir yıldızdır. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Vatan tarla değildir, arazi değildir. Eğer, şehit kanıyla yoğruluyorsa vatandır. Böyle vatandır. Onun için bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Onun için vatandır. Dördüncüsü de tek devlettir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin içinde devletin asla olamayacağının altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Paralel devletmiş, şuymuş, buymuş vesaire. Olmadı olmayacak. Onun için de Pensilvanya'ya mı kaçar, başka yere mi kaçar, nereye kaçarsa kaçsın sonuna kadar inlerine girdik, giriyoruz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bunun lamı cimi yok. Bak, beyefendi kendisi kainatın imamıymış, 170 ülkede faaliyetleri varmış. Hesap başka, kıtalarda imamlar var. Türkiye'de Türkiye'nin imamı var. İllerin, ilçelerin imamı var. Devlet kurumlarının imamı var. Hesap başka, hesap büyük ama hesap çok farklı yerden döndü. Şimdi savruldular ve kaçıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Haliç Politika Güncel Haberler

title