Haberler

TEV Üstün Başarı Bursiyerleri açıklandı

Güncelleme:

Geleceğin lideri olarak kabul edilen 56 genç, bu seçkin bursu almayı başardı. Bu öğretim yılında toplam 208 genç, TEV Üstün Başarı Bursu ile eğitim hayatına devam edecek.

Yarım asra yakın zamandır Türkiye'nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), geleceğin liderleri olarak görülen üstün başarılı öğrencilerin desteklenmesi amacıyla hayata geçirdiği Üstün Başarı Burs Fonu'ndan bu yıl itibariyle faydalanacak isimleri belirledi. Her yıl merakla beklenen TEV Üstün Başarı Bursu'ndan bu yıl 56 genç daha yararlanacak. Vakfın 40. kuruluş yıldönümü vesilesiyle hayata geçirilen TEV Üstün Başarı Bursu'ndan bu yıl itibariyle faydalanacak genç sayısı 208'e ulaştı.

17 Şubat Çarşamba günü Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ve TEV Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında 2015-2016 eğitim yılında "TEV Üstün Başarı Bursu" almaya hak kazanan öğrenciler basına ve TEV bağışçılarına tanıtıldı. 2015 – 2016 eğitim yılı için başvuru yapan 1.500 aday arasından, TEV Mütevelli Heyeti Üyesi ve Burs Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş'ın başkanlığını yaptığı jüri tarafından üç aşamalı olarak titizlikle yürütülen bir seçim sürecinin sonunda seçilen 56 öğrenci, "TEV Üstün Başarı Bursu"ndan yararlanmaya hak kazandı.

Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç: "Üstün başarı bursunu kazanan gençlerimizden beklentilerimiz yüksek. Onların yeteneklerini, potansiyellerini görüyor ve hepsinin gelecekte başarılarıyla adlarından söz ettirecek liderler olacağına inanıyoruz" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Üstün başarı bursumuzu kazanan gençlerimizin, öğrenimlerini tamamladıktan sonra hızlı adımlarla ilerleyerek, ülkemizin seçkin kuruluşlarında önemli görevler üstleneceğine ve gurur kaynağımız olmaya devam edeceğine inancımız tam".

Bugüne kadar 477 Üstün Başarılı Gence destek olundu

2015-2016 öğretim yılında burs almak için başvuran öğrenciler arasında yapılan değerlendirme sonunda 50 öğrenci TEV Üstün Başarı Bursu'nu almaya hak kazandı. Bu üstün başarılı gençlere ek olarak sanat alanında eğitim alan 6 öğrenci, yine konusunda uzman öğretim üyeleri huzurunda gerçekleştirdikleri sunumları sonrası üstün başarı sanat bursuna layık görüldü.

Türkiye'de verilen en yüksek miktarlı burs olma özelliğine sahip olan TEV Üstün Başarı Bursu ile öğrencilere ayda ortalama 1.100 TL'lik eğitim desteği sağlanıyor. 2007 yılında oluşturulan TEV Üstün Başarı Bursu ile bugüne kadar toplam 477 üstün başarılı genç faydalandı.

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü M. Yıldız Günay: "Tüm gençlerimiz bizim geleceğe olan inancımız ve umutlarımızı temsil ediyor. Ülkemizin geleceği ve kendi gelecekleri adına büyük gurur ve heyecanla takip ettiğimiz gençlerimizin her birinin farklı yetenekleri ve farklı başarı alanları olduğundan hepsine farklı sorumluluklar düşüyor. Bu bağlamda geleceğin liderleri olarak gördüğümüz üstün başarılı öğrencilerin büyük sorumluluklarına hazırlanırken destek olmak üzere hayata geçirdiğimiz TEV Üstün Başarı Bursu'na olan ilgi bizi son derece memnun ediyor. Geçmiş yıllardan bursu devam eden 152 üstün başarı bursiyerimiz bulunuyordu. Bu öğretim yılında 1.500 başvuru arasından 56 üstün başarılı gencimizi de bu özel projemize dahil etmekten gurur duyuyoruz" dedi.

TEV Üstün Başarı Bursu'na, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda ilgili puan türlerine göre ilk 5000'e girerek Hukuk, İdari Bilimler, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Temel Bilimler alanlarında öğrenim görmeye hak kazanan gençler başvuru yapabiliyor. Ayrıca aynı koşulları sağlayan ve hazırlık sınıfından 1. sınıfa ve 2. sınıfa geçen öğrenciler de başvuru yapabiliyor. Bu öğrencilerin başvuruda bulunabilmesi içinhazırlık sınıfını başarıyla geçmesi, 1. sınıfı da en az 3,50 not ortalaması ile tamamlamış olması gerekiyor.

Müzik alanında ise Piyano, Arp, Gitar, Yaylı Çalgılar, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar ana bilim dallarından 2. sınıfa geçmiş öğrenciler burs için başvuru yapabiliyor. Müzik bursiyerleri Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri huzurunda gerçekleşen dinleti programı sonucunda seçiliyor. Sanat alanındaki bursa bu yıl ilk defa Plastik Sanatlar alanları da eklendi. Bu alandaki öğrenciler de konusunun uzmanı öğretim üyeleri ve profesyonel ressamlar tarafından değerlendirildi. Sanat alanında 4'ü müzik, 2'si plastik sanatlar olmak üzere toplam 6 öğrenci burs almaya hak kazandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title